iPad Pro er et "klart eksempel" på at Apple følger Microsoft, hevder Surface-topp.
iPad Pro er et "klart eksempel" på at Apple følger Microsoft, hevder Surface-topp.

Annonse


Microsoft-topp hevder Apple kopierer Surface

Microsofts Surface-sjef Ryan Gavin sier at iPad Pro er et “klart eksempel” på at Apple følger Microsoft – og ikke den andre veien rundt.

La gå at Apple har laget iPader et stykke lenger enn Microsoft har laget Surface-maskiner, men Microsoft-toppen mener at de slettes ikke følger Apple:

– Hadde ikke laget den hvis vi så mot Apple
– Hvis vi hadde sett på Apple, hadde vi ikke laget et produkt som Surface Pro eller Surface Laptop, sier Gavin til Business Insider.

– Vi har lært å prefektere produktene våre i 2-i-1-kategorien i årevis nå, men da Surface debuterte var alle skeptiske, inkludert dem, sier han videre.

– Og så fulgte de etter, og iPad Pro er et klart eksempel på dette.

Hva er en “datamaskin?”
Mye av disse påstandene sentrerer rundt spørsmålet om hva som er en “datamaskin,” og hva som er et “nettbrett.”

Microsoft hevder ofte at Surface Pro-serien er kraftig nok til å kunne erstatte en bærbar datamaskin, og tidligere har Apple omtalt iPad Pro-serien som en nettopp et nettbrett som kan ersatte den bærbare, før de gikk tilbake til å bare kalle den “kraftig.”

Nesten, men ikke helt
Også ITavisen gikk langt mot å kalle iPad Pro en datamaskin da vi testet iPad Pro 9,7 og sa at den var nær å være en PC-erstatter, men at den slettes ikke nådde opp.

Spørsmålet er om iPad Pro kom som en reaksjon på Microsofts Surface Pro-serie, eller om det var en naturlig utvikling av produktet.

Lanserte en bærbar likevel
At Surface Pro-serien er “kraftig nok til å erstatte en bærbar,” har imidlertid ikke hindret Microsoft i å lansere nettop en bærbar datamaskin i Surface-serien sin med Surface Laptop, så hvorfor ble denne laget?

– Jeg skal gi det korte svaret uten noe “BS”, sier Gavin til Business Insider. – Det var fordi kundene våre ønsket den.

Kilder
Business Insider
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse