Microsoft tar avstand fra Sony kommentarer om at de ikke beskytter barn. Det er en topp-prioritet å beskytte spillerne, sier Xbox-sjefen.
Microsoft tar avstand fra Sony kommentarer om at de ikke beskytter barn. Det er en topp-prioritet å beskytte spillerne, sier Xbox-sjefen.

Annonse


Microsoft svarer Sony om kryssplattform-spilling

Før helgen skrev vi at Sony ikke vil være med på kryssplattform-spilling nå som Minecraft kan spilles mellom Nintendo Switch, Xbox One og PC.

Ville beskytte barn
I følge Sonys salgs- og markedssjef Jim Ryan, var det først og fremst fokuset på å beskytte barn som gjorde at de takket nei.

Blant annet sa han at “vi må være forsiktige med ansvaret for den installerte basen,” og at det å beskytte barn for “eksterne inflytelser” er noe “vi trenger å være veldig forsiktige med.”

Dette er noe mange ser på som vikarierende argumenter for ikke å være med på noe som kan bryte nye baner for konsollspilllere – som endelig vil kunne spille med hverandre uavhengig av plattform.

Annonse


Topp-prioritet å beskytte spillerne
Nå tar også Xbox-sjefen Phil Spencer bladet fra munnen, og sier at de også har som topp-prioritet å ta vare på barn, i et intervjuv med Giant Bomb som senere er blitt redigert, men er gjengitt av Neowin:

– Jeg hadde elsket det hvis spillere på alle platformer kunne kobles opp. Jeg vil hoppe på en granat for dette, men det at noen vil påstå at vi på på en eller annen måte ikke holder Minecraft-spillere trygge, synes jeg, ikke bare fra Microsofts perspektiv, men for hele spillindustrien, skjønner jeg ikke hvorfor dette har blitt en dialog, sier han.

– Jeg synes bare at hele diskusjonen rundt trygghet for spillerne våre, eller at vi ikke tar dette som en topp-prioritet, gjennom foreldrekontrollene våre på Xbox Live og alt annet som vi har gjort, har vist at dette er utrolig viktig for oss som en plattform, legger han til.

– Vi ville aldri plassert Minecraft på et sted der vi følte at spillerne våre ikke var trygge.

Tydelig støtt
Xbox-sjefen skal ha forsøkt å virke profesjonell og rolig, men virket tydelig støtt av Sonys kommentarer, og sa videre at trygghet for spillerne er en topp-prioritet for Microsoft.

Både Sony og Microsoft har imidlertid sagt at “døren er åpen” for diskusjoner om kryssplattform-spilling, men Sony-sjefen sa at det ikke var noen aktive samtaler om dette nå.

Kilde
Neowin:

Annonse