Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steven Troughton-Smith, som oppdaget funksjonen, tror alle som ser den vil ønske den på telefonen sin. (Ill.: Skjermdump)

Oppdaget dra-og-slipp-funksjon på iPhone – kommer kanskje i iPhone 8

Se video av funksjonen her.

Utvikleren Steven Troughton-Smith har oppdaget støtte for dra-og-slipp i iPhone-versjonen av iOS 11 – og håper nå at Apple faktisk vil implentere dette når iPhone 8 kommer i september.

Kan feste innhold til fingeren
Funksjonen lar deg feste et bilde eller et tekstutdrag under fingeren, og så kan du dra innholdet over til den virtuelle hjem-knappen som vi forventer i iPhone 8 og deretter slippe innholdet i for eksempel en meldingstråd.

Dra-og-slipp-funksjonen fungerer med både bilder og tekst, og du kan for eksempel dra og slippe bilder rundt i Bilder-appen, eller legge dem inn i en melding.

Har laget video
Han har også postet en video på Twitter om hvordan herligheten fungerer, som du kan se her:

For tiden er funksjonen dypt begravet i iOS sitt filsystem, men oppdagelsen vil si at funksjonen finnes, og at den i hvert fall har blitt testet ut av Apple.

Funksjonen kan derimot ikke aktiveres av en sluttbruker, men den kan brukes i iOS-simulatoren.

«Transformativ funksjon»
– Dra og slipp er en såpass transformativ funksjon at så snart folk ser den (på «jailbreakede» telefoner»), kommer de til å ønske den, skriver han på Twitter.

Hvis Apple sparer dra-og-slipp-funksjonen til iPhone 8 sin virtuelle hjem-knapp, må vi nok vente til september før vi får sett den, skriver 9to5Mac, som uansett synes det er spennende at Apple i det hele tatt har vurdert funksjonen på en iPhone.

Kilde
9to5Mac

Stikkord: Apple, ios, iphone