Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iMac Pro er rundt tyve tusen kroner billigere enn tilsvarende maskinvare fra Lenovo, har Reddit-brukeren squarus regnet ut. (Ill.: Apple)

– iMac Pro er ikke overpriset

Satte sammen lignende maskin hos Lenovo.

Reddit-brukeren squarus har sett seg lei på alle som sier at Apples iMac Pro er overpriset – og har lagt ut bevisene.

Billig for maskinvaren
iMac Pro kommer til norge i desember, starter med 32 GB RAM, åttekjernet Xeon-CPU, Radeon Vega-skjermkort, 10 GB Ethernet og den har et 5K-panel.

Prisen for denne pakken er på 4 999 dollar i USA, som skulle bli omtrent 42 200 kroner i Norge.

Det er derimot ikke så ille hvis vi ser på maskinvaren som er inkludert og prisen for denne, mener squarus, som har gått til Lenovos nettbutikk og satt sammen en liste med tilsvarende maskinvare.

Laget liste fra Lenovo
Han fant en lignende åttekjernet Xeon-prosessor, 32 GB ECC RAM, et Nvidia Quadro M5000-grafikkort og to stykk 512 GB M.2-disker, men han klarte ikke å finne et 10 GB Ethernet-kort.

Prisen for hele sulamitten i Lenovos nettbutikk var imidlertid 5 393 dollar – eller 45 840 kroner, og da har han ikke lagt til et 5K-panel enda.

Tyve tusen kroner i forskjell
Dette fant squarus på nettbutikken Newegg, til en pris på 1 969 dollar (16 700 kroner).

Legger man sammen prisen for 27-tommers 5K-skjerm og prisen for maskinvaren fra Lenovo, kommer man opp i hele 7 363 dollar, som er 62 585 kroner – omtrent tyve tusen kroner mer enn det en iMac Pro koster.

Kilde
Reddit

Stikkord: Apple, imac, Maskinvare