Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sikkerhetsselskapet Zscaler har kommet over en farlig annonse som automatisk installerer skadevare. (Ill.: Zscaler)

Trojaner installerer seg fra annonse om dette er aktivert på Android

Umulig å fjerne.

Det spres nå en trojaner kalt «Ks Clean» (kskas.apk) om man har aktivert tredjeparts-app-installasjoner og trykker på feil annonse.

Kan komme til å gjøre mer enn å servere reklame
Programmet lover å rydde opp, men gjør det stikk motsatte om du gir appen full tilgang til systemet, noe appen ønsker seg.

I stedet skjer noe typisk: Android-mobilen blir proppfull av reklame, men siden trojaneren er avansert, kan det godt tenkes serveren kan komme til å spy ut farligere saker enn som så.

Husk uansett å deaktivere automatisk nedlasting om dette er påslått i nettleseren. Deaktiverer du også alle andre kilder enn Google Play Store og holder deg unna lumske nettsider er du veldig trygg.

Låser seg helt fast
Å avinstallere appen går ikke – det eneste som kan redde en rammet enhet for øyeblikket er full formatering av mobilen eller brettet.

Annonsen som serverte skadevaren kom fra et forum kalt «Godlike Productions». De har ikke funnet annonse-synderen enda, så denne kan komme til å spre seg i det skjulte en stund før den blir stoppet. Pass på, og deaktiver installasjon fra usikre kilder om du er usikker.

 

Kilde:
Zscaler

Stikkord: android, sikkerhet, virus