Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple oppdaterte ikke iPad Pro 9,7 da den erstattes av nye iPad Pro 10,5, men 12,9 ble oppgradert med samme innmat som 10,5. (Ill.: Apple)

Neida, Apple glemte ikke iPad Pro 12,9

Kraft-oppdaterte.

iPad 10,5 og iPad Pro 12,9 har begge kraftige nye brikker som i bildebehandling kan være mer effektive enn Intels i7-brikker, ifølge Apple.

Bedre skjerm, bedre ytelse
Det var den helt nye 10,5-tommeren som ble viet mest oppmerksomhet; i kombo med spesifikasjonene, så da er det jo hyggelig å vite at 12,9 nå er oppgradert fra A9X til A10X Fusion.

Skjermen er også oppgradert og med støtte for 120Hz-oppdateringsfrekvens noe som leverer et mer elegant opplevelse over det som skjer på skjermen  – alt tegnes kjappere på skjermen, og oppleves derfor «mykere». Begge modellene har dette.

Det store med 10,5 er at rammen er krympet nesten 40 prosent.

Vi tester for tiden iOS 11 beta 1 på iPhone og iPad og kommer tilbake med sniktitter og test av iPad 10,5 og Surface Laptop i midten av juni.

Dette sier Apple i pressemeldingen
«Den nye 10,5-tommersmodellen har en nesten 40 prosent smalere ramme og en utrolig kompakt størrelse og veier under en halv kilo. Med de kraftige nye iPad-funksjonene i iOS 11 som kommer nå til høsten, som den splitter nye Filer-appen, Dock som kan tilpasses, forbedret multitasking og dypere integrering med Apple Pencil, gjør iPad Pro det mulig for brukerne å være enda mer kreative og produktive enn før.»

Avansert skjerm med ProMotion
Den elegante, nydesignede Retina-skjermen i iPad Pro har ProMotion – en helt ny teknologi som gir en oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz for sømløs rulling, raskere respons og jevnere bevegelsesinnhold. Med ProMotion blir Apple Pencil enda mer responsiv, med en bransjeledende forsinkelse på kun 20 millisekunder, så man kan tegne med den på en fullstendig jevn og naturlig måte. Med ProMotion forbedres skjermkvaliteten samtidig som strømforbruket reduseres, ved at oppdateringsfrekvensen for skjermen tilpasses automatisk ut fra bevegelse i innholdet.

Den avanserte Retina-skjermen er Apples mest lyssterke iPad-skjerm noensinne og har et antirefleksbelegg som gjør det enklere å se på innhold både utendørs og innendørs. True Tone justerer dynamisk hvitbalansen på skjermen etter lysforholdene der du er, noe som gir en mer naturlig og korrekt opplevelse. Det store fargerommet gjør at iPad Pro kan gjengi farger i digital kino-kvalitet.

A10X-chipen gir banebrytende ytelse
«iPad Pro har banebrytende ytelse, fleksibilitet og tilkoblingsmuligheter som i sum gjør det enkelt å håndtere svært krevende oppgaver. Den kraftige nye 64-bit A10X Fusion-chipen gir en ytelse som overgår selv de fleste PC-laptopene på markedet i dag. Dette gjør det mulig å utføre krevende oppgaver som redigering av bilder og 4K-video, rendring av 3D-grafikk eller å spille spill sømløst og problemfritt. Den sekskjerners prosessoren og tolvkjerners grafikkprosessoren gir opptil 30 prosent raskere prosessorytelse og 40 prosent raskere grafikkytelse enn den bransjeledende A9X-chipen, med et batteri som varer hele dagen.»

«iPad Pro er perfekt for å ta, redigere og dele bilder og videoer av profesjonell kvalitet. Den er utstyrt med de samme avanserte kameraene på forsiden og baksiden som iPhone 7, inkludert et kamera med tolv megapiksler og optisk bildestabilisering samt et FaceTime HD-kamera på syv megapiksler. iPad Pro har også et lydsystem med fire høyttalere som gir kraftig, klar og fyldig stereolyd uansett hvilken vei enheten er vendt. Med en integrert Apple SIM2 og støtte for 802.11ac Wi-Fi og LTE Advanced3 er det ingen sak å være tilkoblet Internett når du er ute på reise – i mer enn 180 land og områder.»

«Touch ID på iPad Pro har blitt enda raskere og gjør det enkelt og sikkert å låse opp iPad, beskytte personlig informasjon i apper og godkjenne kjøp fra App Store, iTunes Store og iBooks Store. Med Apple Pay på iPad har det aldri vært enklere å betale for varer og tjenester i apper eller på nettsider i Safari.4»

Stikkord: Apple, ipad