I dag presenterte Apple nye iMac Pro som kommer i desember. Startpris er på rundt 40 000 kroner. Bildet er av de eksisterende iMac-modellene.
I dag presenterte Apple nye iMac Pro som kommer i desember. Startpris er på rundt 40 000 kroner. Bildet er av de eksisterende iMac-modellene.

Annonse


Alt om de nye Mac-maskinen i Norge – iPad Pro 10,5 kan også handles nå

Apples WWDC-pressekonferanse avslørte masse nytt, inkludert en helt ny serie iMac Pro-maskiner med Intel Xeon CPU.

Oppdatert, 21:22:

Dette melder Apple om lanseringen i Norge:

“Oppdaterte iMac-, MacBook-, MacBook Pro- og MacBook Air-maskiner kan bestilles i dag på Apple.com/no, og de kommer i salg i Apple Store-butikker fra og med onsdag 7. juni.

Annonse


iPad Pro 10,5 sendes til norske kunder om fem dager ved bestilling fra nettbutikk. Den billigste koster 6990 kroner for 64GB lagring WiFi.

Vi har fått bekreftet iPad 10,5 levering 13. juni. Sniktitt kommer samme dag. To dager senere kommer Surface Laptop inn til test, så det er mye å glede seg til fremover.

13 tommer MacBook Pro (artikkelen fortsetter under bildene):

MacBook Pro 13" norske priser.
MacBook Pro 13″ norske priser. (Ill.: Apple)

15 tommer MacBook Pro:

MacBook Pro 15" norske priser.
MacBook Pro 15″ norske priser. (Ill.: Apple)

Apple om nye iMac
“Den oppdaterte iMacen har raskere Kaby Lake-prosessorer på opptil 4,2 GHz med Turbo Boost opptil 4,5 GHz, og den har støtte for dobbelt så mye minne som forrige generasjon.

Fusion Drive er nå standard på alle 27-tommersmaskiner samt på toppmodellen på 21,5 tommer. SSD-lagringsalternativene er opptil 50 prosent raskere, og iMac leveres med Thunderbolt 3, tidenes kraftigste og mest anvendelige port. ”

GPU-en
“Grafikkløsningen på iMac er nå langt kraftigere over hele linjen med Radeon Pro 500-serien med opptil 8 GB vRAM. Modellen på 21,5 tommer har opptil tre ganger så rask ytelse, og modellen på 27 tommer er opptil 50 prosent raskere.

iMac leveres også med den beste Mac-skjermen noensinne, nå 43 prosent mer lyssterk med 500 nit og med støtte for 1 milliard farger. Det gir en enda mer levende og virkelighetstro opplevelse.”

MacBook og MacBook Pro
“Med tynn og lett design, kraftig ytelse, fantastiske skjermer og heldagsbatteri gir Mac deg verdens beste bærbare opplevelse.

MacBook har nå raskere Kaby Lake-prosessorer på opptil 1,3 GHz Core i7 med Turbo Boost opptil 3,6 GHz og opptil 50 prosent raskere SSD, og den støtter opptil dobbelt så mye minne. MacBook veier en knapp kilo og måler kun 13,1 mm. Dette er vår tynneste og letteste bærbare maskin for deg som er på farten hele dagen.”

“Oppdaterte 13-tommers MacBook Pro har Kaby Lake-prosessorer på opptil 3,5 GHz Core i7 med Turbo Boost opptil 4,0 GHz, og 15-tommers MacBook Pro fås med opptil 3,1 GHz Core i7 med Turbo Boost opptil 4,1 GHz. 15-tommers MacBook Pro leveres nå som standard med kraftigere, separat grafikk med mer videominne, og 13-tommers MacBook Pro kommer i en ny konfigurasjon til 14 990 kroner. Banebrytende Touch Bar med Touch ID, en 500-nit Retina-skjerm, Thunderbolt 3 og fantastisk ytelse i en bærbar design gjør MacBook Pro til den beste bærbare maskinen Apple noensinne har laget.”

“Apple har også oppdatert MacBook Air på 13 tommer med en 1,8 GHz prosessor,” melder selskapet i den norske pressemeldingen.

Helt ny alt-i-ett-maskin
“Apple avslørte i dag informasjon om iMac Pro, en helt ny produktserie i arbeidsstasjonsklassen utviklet for proffbrukere med krevende arbeidsflyter. Splitter nye iMac Pro, med en fantastisk 27-tommers Retina 5K-skjerm, Xeon-prosessorer med opptil 18 kjerner og grafikkbehandlingsytelse på opptil 22 teraflops er den kraftigste Macen som noensinne er laget.”

“iMac Pro, med et elegant kabinett i stellargrå, har den ytelsen som kreves for avansert grafikkbehandling, utvikling av VR-innhold og 3D-rendring i sanntid. iMac Pro skal etter planen leveres i desember til priser fra $4999 (US)”, melder selskapet i den norske pressemeldingen.”

CPU
“iMac Pro er utstyrt med neste generasjons Intel Xeon-prosessorer med opptil 18 kjerner og kan dermed innfri behovene til proffbrukere med de aller mest krevende arbeidsflytene.

iMac Pro er fullstendig flash-basert og har en helt nyutviklet kjølearkitektur som gir 80 prosent større kjølekapasitet i den kjente, slanke og sømløse iMac-designen. Med det nye kabinettet i stellargrå og en fantastisk 27-tommers Retina 5K-skjerm med støtte for over 1 milliarder farger er iMac Pro både særdeles lekker og ekstremt kraftig.”

Grafikk
“iMac Pro er utstyrt med den nye Radeon Pro Vega-grafikkprosessoren – den mest avanserte grafikkløsningen i en Mac noensinne. iMac Pro bruker grafikkprosessoren Vega, som har en nyutviklet, neste generasjons databehandlingskjerne og et on-package-minne på opptil 16 GB med stor båndbredde (HBM2).

Samlet gir dette en utrolig databehandlingsytelse med enkel presisjon på opptil 11 teraflops for 3D-rendring i sanntid og innholdsrikt og engasjerende VR-innhold med høy bildefrekvens. For databehandling med halv presisjon, som er ideelt for maskinlæring, har iMac Pro en utrolig ytelse på opptil 22 teraflops.”

Lagirng
“iMac Pro har også støtte for SSD-er på opptil 4 TB og opptil 128 GB med ECC-minne. iMac Pro har også fire Thunderbolt 3-porter for tilkobling til opptil to RAID-oppsett med høy ytelse og to 5K-skjermer – samtidig. Som den første Macen noensinne er iMac Pro utstyrt med 10 Gb Ethernet, noe som gir opptil 10 ganger raskere nettverksytelse.”

 

Kilde:
Apple pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse