Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Formula Fusion er laget av gamle travere fra Wipeout-universet, og er det nærmeste du kommer til Wipeout på PCen. (Ill.: R8 Games)

Ny klone gir deg Wipeout-fiksen din på PC

Spill: Laget av tidligere Wipeout-utviklere.

Det begynner å bli en stund siden Wipeout HD fra Sony Studio Liverpool kom, og selv om det har blitt med i Wipeout Omega Collection, trenger du likevel en PlayStation 4 for å spille det klassiske spillet.

Wipeout i alt utenom navnet
Nå har derimot R8 Studios lansert den ferdige versjonen av Formula Fusion, som er en Wipeout-klone til PCen i alt utenom navnet.

For eksempel er Wipeout 3-utvikleren Andrew Walker sjef for prosjektet, og historien og det visuelle er håndtert av The Designers Republic, som laget det ikoniske utseendet til de orginale Wipeout-spillene.

Kjent spilldynamikk
Spillet fungerer som du kjenner – du kjører et anti-gravitasjonsskip rundt på baner og plukker opp våpen og forsvarspakker, som kan brukes mot andre spillere, eller i forsvar mot angrep fra dem.

Totalt er det åtte baner med i spillet, som inkluderer nattomdus og kjøring i omvendt retning. Til sammen gir dette tretti forskjellige løp å kjøre.

Det er også en garasje der du kan finpusse på farkosten din, det er mulig å tilpasse/oppgradere våpenplassene og det finnes «dynamiske» baner.

Lover tilleggspakker
Formula Fusion er også rimelig – det koster 140 kroner på Steam, og R8 planlegger «betydelige» tillegspakker for å utvide de åtte banene og fem fartøyene du får ved lansering. De lover også å holde prisen lav så lenge de kan.

Dette er med andre ord det nærmeste du vil komme å spille Wipeout på PCen, i nesten alt utenom navnet – som Sony eier rettighetene til og bare lanserer på PlayStation 4, hvis det i det hele tatt kommer mer fra den kanten.

Her kan du se den offisielle lanseringstraileren til spillet:

Les mer om spillet på Steam-siden deres.

Kilde
Engadget

Stikkord: Spill