– Slik blir Intels oppfølger til Apollo Lake

Intels kommende Gemini Lake får både Wifi og Bluetooth integrert - og får endelig også HMDI 2.0-støtte.
Intels kommende Gemini Lake får både Wifi og Bluetooth integrert - og får endelig også HMDI 2.0-støtte.

Intels Atom-plattform Apollo Lake ble introdusert i mai 2016 – en mannsalder innen teknologiverdenen – og nå har det lekket ut detaljer om en mulig arvtaker til den integrerte “low end”-brikken.

Gemini Lake
Navnet på neste generasjon skal i følge FanlessTech bli Gemini Lake, og den vil få både to- og firekjernede Goldmont Plus-prosessorer.

De nye brikkene skal ha en TDP på så lite som 6 Watt, og vil derfor passe ypperlig til billige bærbare og nettbrett som også trenger å ha den siste teknologien – der Intels Apollo Lake har lagget etter i det siste.

Annonse

Endelig HDMI 2.0-støtte
Gemini Lake vil også endelig støtte HDMI 2.0, som er rimelig standard i TVer og systemer for tiden, og som gir 4K-oppløsning på 60 Hz.

I tillegg skal brikken ha 4 MB hurtigbuffer (opp fra 2 MB i Apollo Lake), bruke DDR4-minne og ha integrert Wifi og Bluetooth.

Dukker opp nettbrett, bærbare
Produksjonsprosessen sier ikke lekkasjene noe om, men siden Apollo Lake var laget på en 14 nanometers prosess og de fleste Intel-prosessorene anno 2017 er bygget på en 10 nanometersprosess, skulle det være trygt å tippe at Gemini Lake vil bruke sistnevnte.

Apollo Lake-prosessoren har vært brukt i Intel Atom-prosessorer, Celeron prosessorer og i Pentium N4200 – som vil si at den dukker opp i både nettbrett og lavspesifiserte bræbare.

Kilder
Mötley Fool
FanlessTech

Annonse
Annonse