Google vil samarbeide med kommunistregjeringen i Vietnam

Vietnam skal ha sikret Googles hjelp med å fjerne
Vietnam skal ha sikret Googles hjelp med å fjerne "giftig" informasjon.

Google og Youtubes eierfirma, Alphabet, vil jobbe med Vietmans kommunistregime for å fjerne “giftig” og ulovlig informasjon på plattformene sine, sier Vietnam ifølge Reuters.

Lav toleranse for kritikk
Vietnam har lav toleranse for regjeringskritisk informasjon, og både menneskerettighetsgrupper og vestlige nasjoner har kritisert landets arrestasjoner av kritiske bloggere.

– Eric Schmidt sa at han vil samarbeide tett med Vietnam for å fjerne giftig informasjon som bryter mot vietnamesiske lover, skal den vietnamesiske regjeringen ha sagt i en uttalelse.

Annonse

Ber myndigheter rapportere ulovlig innhold
Google på sin side er mer reservert:

– Vi har klare policier for fjerningsforespørsler fra myndigheter over hele verden, og disse har ikke endret seg, skal Google ha sagt.

– Vi er avhengige av at myndighetene forteller oss om innhold de mener er ulovlig gjennom ofisielle prosesser, og når det er passende, begrenser vi dette etter en grundig undersøkelse, sa Google.

I fjor bygget Google spesiallagde YouTube-tjenester for Pakistan, Nepal og Sri Lanka, men fortalte brukere i Kina om det når de brukte søkeord som antakelig ville blokkeres av myndighetene.

Kilde
Reuters

Annonse
Annonse