– Apple utvikler dedikert AI-CPU og iOS 11 får nytt grensensitt

Apple har planer om å intergerere en egen AI-CPU i iPhone og iPad, men det kan tenkes brikken først lanseres til biler.
Apple har planer om å intergerere en egen AI-CPU i iPhone og iPad, men det kan tenkes brikken først lanseres til biler.

Ifølge Bloomberg, og de er gode på Apple nå takket være Mark Gurman, utvikler selskapet en helt egen brikke for å ta seg av AI.

Ny stor-satsing
Det er ikke overraskende, for er det noe de liker å gjøre, er det å lage spesialbrikker for spesifikke oppgaver – den nyeste, W1, brukes for å koble iOS-enheter enklere mot Bluetooth-utstyr fra Apple, inkludert Beats X og AirPods.

Apple Neural Engine” er navnet på den nye plattformen som skal lette jobben til andre deler av brikkesettet:

Annonse

“…Dette vil gjøre det mulig for Apple å forbedre batteriytelsen. Apple AI-brikken er utviklet for betraktelig forbedre Apples maskinvare fremover.

Selskapets strategi fremover er til slutt å integrere brikken i mange enheter, inkludert iPhone og iPad, ifølge en person med kjennskap til planene,” melder avisen.

Først til biler?
Det kan altså høres ut som at brikken først og fremst skal fremskynde hvor bra utvidet virkelighet kan bli (AR), og ikke minst hjelpe biler å kjøre selv, så kanskje kommer den ikke i årets iPhone 8 med A11-brikkesett, men kanskje september 2019 med A12-brikken.

Men igjen: Det er ryktet et avansert AR-kamera-system i nye iPhone 8, og for det bør kanskje AI-brikken være på plass?

Bloomberg hevder i hvert fall dette, altså at iPhone og iPad vil måtte vente, men fordelen brikken gir er at den vil kunne gjenkjenne ansikter i Apple Photos kjappere og bedre uten å tære for mye på batterilevetiden, gjøre stemmegjenkjenning-analyser og forbedre iPhone-tastaturet til å vite hvilket ord du ønsker.

Skal åpne for utviklere
Videre er planen for Apple å åpne opp brikken for utviklere slik at tredjepartsapper kan nyttegjøre den.

Det kan hende Apple skal snakke om AI på WWDC i juni, men Bloomberg er ikke helt sikre. Det de er sikre på er at selskapet skal snakke om iOS 11.

Det ventes også nye MacBook Pro-maskiner med kjappere Intel CPU-er på WWDC.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse
Annonse