Microsoft lanserer nye Surface Pro til (bekreftet) 8 999 kroner – Surface Studio lanseres også 15. juni

På en lukket konferanse i Shanghai i dag, lanserte Microsoft nettopp en ny versjon av den populære Surface Pro-maskinen sin.

Oppdatert, 16:56:

Surface Studio kommer til Norge 15. juni, fra 34 399 kroner.

Oppdatert,

Den norske prisen er bekreftet, og den begynner på 8 999 kroner for en maskin med m3-prosessor, 128 GB lagring og 4 GB RAM. Du kan se flere priser på Microsoft Store.

13,5 timers batteritid
Den nye maskinen har batteritid på 13,5 timer, som i følge Microsoft er femti prosent mer enn Surface Pro 4 og 35 prosent mer enn iPad Pro.

Nye surface Pro skal også være 2,5 ganger raskere enn Surface Pro 3.

Skjermen blir en 12,3-tommers “PixelSense” skjerm som selvfølgelig blir trykkfølsom og som har støtte for både Surface Dial og Surface Pen. Oppløsningen er på 2736 x 1824, som gir 267 punkter per tomme, og et størrelsesforhold på 3:2.

Mange forskjellige prosessorer
Maskinen kommer med mange forskjellige prosessorvalg, og kan konfigureres med Core m3 7Y30, Core i5-7300U (vifteløs), og Core i7-7660U.

Den støtter også minnekonfigurasjoner med 4, 8 og 16 GB 1866 MHz LPDDR3-minne. Harddiskmessig kan den konfigureres med SSD-er på 128, 256 og 512 GB eller med 1 TB NVMe.

Den kommer også med kamera på fronten og baksiden på henholdsvis 5 og 8 megapiksler.

Nye Surface Pro kommer derimot ikke med USB-C, men støtter i stedet “full size” USB 3.0. Ellers har den minnnekortleser, minijack, miniDisplayPort, Surface Connect-kontakt og en kontakt til dekselet.

Her er Microsoft sin skrytevideo:

Den ny maskinen får også LTE Advanced og skal visstnok være veldig stille.

Den får i tillegg et nytt hengsel og kan brukes i “Studio Mode,” og den får følge av en ny penn med 4096 nivåers følsomhet som skal være “verdens raskeste.”

Den skal også være 1,7 ganger raskere enn iPad Pro, og i varianter med Core i5-prosessorer vil den dessuten være vifteløs.

Den nye pennen skal kunne brukes helt naturlig, ettersom følsomheten og hastigheten er så god.

Her er enda en offisiell video som viser hvordan Surface-pennen fungerer med Office.

Mye tyder også på at den også får det etter hvert så berømte Alcantara-stoffet.

Iføge dette bildet fra Twitter blir Surface Pro sluppet på den 15. juni, også i Norge, og den kan forhåndsbestilles fra og med i dag.

LTE-versjonen er ikke tilgjengelig før “høsten 2017.”

Den nye Surface-pennen er tilgjengelig “om noen uker.”

Da skal den lukkede konferansen i Shanghai være ferdig, og vi avventer pressemelding med mer nøyaktig informasjon fra Microsoft.

I følge Microsofts faktaark har Surface Pro 1,3 milimeter tasteavstand, og en glass-styreflate som som støtter 500 punkter per tomme har støtte for berøring med fem fingre.

Microsoft har lagt ut et galleri med bilder av Surface Pro:

Vi oppdaterer saken…