Google viste frem en Star Wars-demo med mange GB med teksturer som blir krympet og deretter sendt til mobilen med VR-headset. Grafikken blir på den måten mye bedre. Vi får vite mer om teknologien senere i år.
Google viste frem en Star Wars-demo med mange GB med teksturer som blir krympet og deretter sendt til mobilen med VR-headset. Grafikken blir på den måten mye bedre. Vi får vite mer om teknologien senere i år.

Annonse


Direkte fra Google I/O: Nå blir dette VR-grafikk på mobilen

Det handler om VR og AR på Googles utviklermesse andre dag.

Tre viktige produkter
Daydream, WorldSense og Tango (oppstart i 2013) er tre viktige brikker i Googles VR og utvidet virkelighetsunivers.

Tango er en AI og kameraplattform som kan lese og skjønne den virkelige verden, WorldSense er navnet på teknologien bak trådløse VR-headset som kommer fra HTC og Lenovo i samarbeid med nettopp Google og Qualcomm, mens Daydream er VR-headset til mobiler.

På mange måter vil Tango legge grunnlaget for mye av det forbrukerne vil kunne glede seg over fremover.

Annonse


Det ble i går avslørt at Daydream kommer til Galaxy S8 og S8+.

Daydream
“Jeg er stolt av å kunngjøre at åtte mobiler har støtte for Daydream.

Galaxy S8 og S8+ får støtte i løpet av sommeren, men det er ikke alt: LGs flaggskip-mobil som lanseres i andre halvdel i år, får også støtte”, avslører Google.

Daydream 2.0
Daydream får også støtte for standalone-headset. Daydream storoppdateres også med en ny versjon: 2.0.

Standalone-headsettene trenger ingen PC; det eneste du gjør er å ta det på deg – ikke noe oppsett eller slike ting. Snapdragon 835-brikker kjører headsettet, og har oppgradert tracking. HTC skal hjelpe Google med VR-optikken.

Standalone-VR drives av kommende Android O. “Vi måtte bygge et nytt grensesnitt der alt er tilgjengelig i VR”. Alt fra deling og lagring av innhold gjøres mens hodesettet er på.

Google Cast kommer til Daydream, og er en av tingene Google har blitt spurt mye om å inkludere. Med andre ord kan vennene dine se på TV-en hva du roter rundt i VR med. Du vil også kunne dele video og foto fra VR-opplevelsen din på sosiale nettverk.

Grafikk og Chrome
“Hva om vi kan få til desktop-grafikk på en mobil med VR? Jo, med Seurat kan du kjøre høyoppløste spill på mobilen”, avslører Google. Det er snakk om en avansert algoritme.

En Star Wars VR-demo med 3GB med teksturer på PC-en krympes over 300 ganger når innholdet sendes til mobilen, for på den måten å levere mye bedre grafikk. Det kommer mer info om Seurat senere i år.

Google annonserte samtidig at Chrome kommer til VR. Lansering: senere i år.

Det lanseres en ny og mindre Tango-mobil i år. Tango-teknologien er også på vei til flere mobiler. Tango er et avansert kamera og AI-system som kan lese omverdenen og hjelpe deg å kjøpe møbler (ved å måle for deg) og hvordan klær vil ta seg ut på kroppen din før du handler.
Det lanseres en ny og mindre Tango-mobil i år. Tango-teknologien er også på vei til flere mobiler. Tango er et avansert kamera og AI-system som kan lese omverdenen og hjelpe deg å kjøpe møbler (ved å måle for deg) og hvordan klær vil ta seg ut på kroppen din før du handler. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse