Microsoft letter litt på sløret om hvor mange brukere Windows 10 har.
Microsoft letter litt på sløret om hvor mange brukere Windows 10 har.

Annonse


300 millioner bruker Windows 10 aktivt hver dag

Windows 10 brukes allerede av såvidt over halvparten av Steam-brukerne, og i fjor gikk Microsoft ut og sa at systemet var brukt av 400 millioner aktive månedlige brukere.

Det kan vise seg å være en sannhet med modifikasjoner, for antall månedlig aktive brukere er ikke det samme antallet daglige aktive brukere.

300 millioner pluss
Nå sier imidlerid Microsofts Yusuf Mehdi at Windows 10 har “300 milloner pluss” personer som bruker systemet hver dag i gjennomsnitt i tre og halv time.

– Det er det raskeste opptaket vi noen gang har sett, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med fremgangen til Windows, sa han i et TV-intervjuv i går.

Annonse


Dødt løp mellom Android og Windows
Totalt sett i markedet for operativsystemer, hvis vi tar med alle enheter, brukes Windows nå av 37,91 prosent, men må se seg slått av Googles Android som har såvidt flere brukere med 37,93 prosent – så dette er nesten helt jevnt.

Tidligere hadde Microsoft planer om nå rundt én milliard brukere med det systemet sitt i løpet av tre år, men de har senere uttalt at de ikke kommer til å nå dette målet i hovedsak på grunn av svakt salg av Windows-telefoner.

Det ventes flere spennende tall fra Microsoft i løpet av Build 2017-konferansen i neste uke, og også om hvor mange som bruker de siste oppdateringene til systemet, som skal ligge på rundt ti prosent av brukermassen.

Kilde
MS Power User

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse