Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung har åpenbart flere jern i ilden enn å lage mobiltelefoner og vaskemaskiner. (Ill.: Samsung)

Samsung skal teste selvkjørende biler i Sør-Korea

Melder seg på i kampen om fremtidens biler.

Samsung er mest kjent i Norge som en produsent av mobiltelefoner, vaksemaskiner og kjøleskap – men de er også et enormt industrikonglomerat med flere jern i ilden.

Nå har de nettopp fått tillatelse fra Sør-Koreas Ministerie for Land, Infrastruktur og Transport til å kjøre en modifisert, selvkjørende Hyundai-bil på veiene i landet.

Godt befolket felt
Det vil si at Samsung nå melder seg på i kampen om fremtidens selvkjørende biler, i et felt som allerede er befolket Google, Uber, Tesla og Apple, for å nevne noen.

Det Sør-Koreanske ministeriet har gitt nærmere tyve slike tillatelser allerede, og den første tillatelsen gikk til Hyundai, som er landets største bilprodusent.

Ønsker gunstige forhold
Ministeriet har også lempet på en del restriksjoner, som å redusere antall passasjerer som må være med i bilen fra to til en, og har banet veien for å tillate biler uten ratt og pedaler, i likhet med Californias veimyndigheter.

– Selvkjørende biler krever samarbeid mellom forskjellige teknologier fra sektorene innen bil, kunstig intelligens, og kommunikasjon, sier ministeriet, som sier de vil fortsette å etablere et gunstig miljø for at denne sektoren kan vokse.

Samsung sier lite
Samsung har ikke sagt stort om planene deres for selvkjørende biler, men tidligere i år kjøpte de opp bildelprodusenten Harman International Industries, som kanskje er mest kjent for å lage høyttalere i forbrukersegmentet, skriver ZDNet,

De har også inngått et samarbeide med den kinesiske Internett-giganten Baidu om å lage kunstig intelligens-baserte løsninger for det kinesiske bilmarkedet.

Kilder
Korea Herald
ZDNet

Stikkord: samsung, selvkjørende