Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Foxconn-sjefen har vært på besøk i Det hvite hus for å diskutere en milliardinvestering i USA. (Ill.: Tom Lohdan, CC BY 2.0)

Foxconn-sjefen møtte Donald Trump

Har diskutert storinvestering i USA

Foxconn-presidenten Terry Gou har vært på besøk i det Hvite Hus med en delegasjon fra Foxconn for å diskutere en «kapitalintensiv investering» i det amerikanske markedet, melder Zdnet

Verdens største elektronikkprodusent
Foxconn, som blant annet lager Apples iPhone og er verdens største produsent av elektroniske produkter for andre merkevarer, har lenge vurdert en større investeing i landet, og har vært inne på tanken om å bygge en svær skjermfabrikk i USA.

Som en del av besøket, haddde delegasjonen et møte Donald Trump, og lovpriset måten deres Office of American Innovation hadde hjulpet med å tilrettelegge for selskapets investeringsforhandlinger med regjeringen.

Planegger en serie med investeringer
– Vi planlegger en serie med investeringer i USA. Dette prosjektet vil inkludere kapitalintensiv investering, faglært arbeidskraft og høyteknologi, sa Gou under besøket.

Hvis kunder Apple samarbeider, kan Foxconn, eller Hon Hai Precision Instruments, som de også heter, investere oppimot 7 milliarder dollar i produksjon i USA.

I Kina ansetter Foxconn mer enn 1 millioner ansatte.

I begynnelsen av 2016, sa daværende presidentkandidat Donald Trump at «Vi skal få Apple til å bygge de fordømte datamaskinene og tingene sine i dette landet i steden for i andre land.»

Vil ha konsesjoner på tomt og elektrisitet
Under en årlig fest i Nakang-distriktet i Taipei i januar 2016, skal Terry Gou ha sagt følgende:

– Apple er villige til å investere i fabrikken sammen med oss fordi de trenger panelene. Den amerikanske fabrikken vil skape 30 000–50 000 jobber.

Dog mente styreformannen at kundene ikke nødvendigvis er villige til å betale mer for en amerikanskprodusert iPhone og oppfordret myndighetene til å gi konsesjoner både på tomt og elektrisitet.

Kilde
Zdnet
(Bilde: Tom Lohdan, CC BY 2.0)

Stikkord: Apple, foxconn, politikk, usa