Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Deler av iPhone-produksjonen kan i fremtiden foregå i USA. (Ill.: Apple)

– Apple og Foxconn ønsker en svær skjermfabrikk i USA

Kan skape opptil 50 000 nye arbeidsplasser i landet.

Den ferske presidenten i USA, Donald J. Trump, er en av dem som har uttrykt ønske om at Apple skal flagge hjem produksjonen. I hvert fall deler av den.

Er positive til USA-produksjon
Ifølge rapporter fra Nikkei ser Apple på mulighetene til å bygge en gigantisk skjermfabrikk i USA i samarbeid med Foxconn. Prislappen skal være på hele 7 milliarder dollar, drøyt 58 milliarder kroner. Planen er at de to selskapene skal bygge en skjermfabrikk som på flere fronter skal være automatisert.

Nikkei siterer Foxconns styreformann, Terry Gou, som under en årlig fest i Nakang-distriktet i Taipei uttalte følgende til reportere:

– Apple er villige til å investere i fabrikken sammen med oss fordi de trenger panelene. Den amerikanske fabrikken vil skape 30 000–50 000 jobber.

Dog mener styreformannen at kundene ikke nødvendigvis er villige til å betale mer for en amerikanskprodusert iPhone og oppfordrer myndighetene til å gi konsesjoner både på tomt og elektrisitet.

Pegatron takket nei
For knapt to uker sider skrev også Nikkei at Foxconn vurderer å flytte deler av iPhone-produksjonen og paneler til USA.

I november i fjor kom de første rapportene om at Apple hadde startet undersøkelsene for muligheter til å flytte deler av produksjonen til hjemlandet. Ifølge rapportene den gang skal Pegatron ha takket nei til å utrede denne muligheten. Foxconn er tilsynelatende mer positive.

 

Kilde:
Nikkei

Stikkord: Apple, foxconn