Sony har akkurat lansert PlayStation 4 Pro - nå mener analytiker at neste versjon kommer neste år.
Sony har akkurat lansert PlayStation 4 Pro - nå mener analytiker at neste versjon kommer neste år.

PlayStation 5 kan komme tidligere enn ventet

Mens Sony nettopp har lansert PlayStation 4 Slim og Pro, sistnevnte med 4K-støtte, Nintendo nettop har lansert sin Switch og Microsoft er i siste fase før lanseringen av Project Scorpio, begynner det å bli spennende i konsollmarkedet igjen.

Forventer neste generasjon i 2018
Men det kan bli mer spennende enn det neste år, for nå har en kjent analytiker sagt til Wall Street Journal (betalingsmur) at han forventer at Sony skal lansere neste generasjon av Playstation i løpet av det andre halvåret 2018.

Det er allerede neste år, og Sony selv har ikke ymtet så mye som et pip om planene sine for PlayStation 5 enda.

Spådde riktig før
Analytikeren Damian Thong fra Macquarie Capital Securities har derimot spådd korrekt om både PS4 Slim og PS4 Pro, men selv om han har hatt rett før, er dette enn så lenge ren spekulasjon, skriver Boy Genius Report.

De mener likevel at det med tanke på at Project Scorpio er rett rundt hjørnet og at Switch har blitt mottat med entusiasme, kanskje ikke ville være så rart hvis Sony bestemte seg for å fremskynde planene om PlayStation 5.

Fem år gammel i 2018
PlayStation 4 ble tross alt lansert så langt tilbake som i november 2013, som gjør konsollen snart fire år gammel i år, og fem år gammel 2018.

PlayStation 3 ble derimot lansert i 2006, som vil si at det forrige gang gikk syv år mellom PlayStation-generasjonene til Sony.

Kilder
Wall Street Journal (betalingsmur)
Boy Genius Report