Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Galaxy S8 Active ventes å være spesielt herdet, og vil følge militære spesifikasjoner. Galaxy S7 Active er avbildet her. (Ill.: Samsung)

Samsung jobber med Galaxy S8 Active

Har fått kodenavnet «Cruiser.»

Mange hadde kanskje trodd at det ikke kommer en Active-versjon av Galaxy S8, siden den allerede er vann- og støvtett med høyeste spesifikasjon, IP68.

Kodenavn «Cruiser»
Nå melder imidlertid SamMobile at en skal være på vei, som allerede har fått modell- og kodenavn internt i Samsung.

Modellnavnet SM-G892A og kodenavnet «Cruiser» betyr kanskje ikke så mye for mange, men det kan tenkes at navnet sikter på marinefarkosten med samme navn, som er laget for å ferdes i fjerne farvann.

Militære spesifikasjoner
Active-versjonene av Samsungs Galaxy S-serier er ofte spesielt godt herdet, etter militære spesifikasjoner, og kommer typisk med litt større batterier enn standard-utgaven.

Det gjenstår å se hvordan selve designen blir, og hvordan denne tøffere telefonen vil spille inn på den lange og slanke designen av Galaxy S8 – men det er trygt å anta at den vil bli en del tykkere.

Active-knapp
Telefonen vil sannsynligvis også få en «Active»-knapp på toppen av volumknappene på venstre side av telefonen, som tar deg til en oversikt over «utendørs-aktiviteter» som værmelding, barometer, kompass, lommelykt og stoppeklokke.

Denne knappen kan imidlertid omprogrammeres til å starte andre apper på telefonen hvis du ønsker det.

Kommer den til Norge?
Det er lite informasjon om hvorvidt telefonen kommer til Norge såpass tidlig, og det finnes i øyeblikket ingen Galaxy S7 Active til salgs i landet heller.

I USA ventes det at telefonen blir eksklusiv for AT&T, og at den blir lansert i juni – som har vært datoen for andre Active-modeller tidligere.

 

Kilde
SamMobile

Stikkord: Mobil, samsung