Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Megakameraet Light L16 har 16 linser som hver har en 13 megapikslers sensor. (Ill.: Light)

Megakameraet Light L16 nærmer seg ferdig

Se bilder av 16-linserskameraet her.

Light L16-kameraet, som består av 16 forskjellige linser med hver sin sensor, nærmer seg produksjon i slutten av 2017 – og nå har produsenten Light sluppet nye bilder av det snart ferdige produktet.

Oppgraderte linser
Da vi først så kameraet tenkte vi at det yppet seg mot iPhone, men alt tyder på at kameraet stiller i en klasse for seg.

Det har også fått oppgraderte linser og sensorer siden sist, og har fått med noen linser på 150 mm.

De seksten individuelle linsene består nå av 5 28 mm linser med blender på f/2.0, 5 70 mm linser med f/2.0 og hele seks 150 mm linser med blender på f/2.4.

Dette skal sammen med smart programvare gi hele 5x optisk zoom ved å bytte mellom de forskjellige linsene i kameraene, uten at man trenger et svært objektiv.

13 megapiksler per linse
Hver av linsene har for øvrig en 13 megapikslers sensor som til sammen gjør at kameraet kan ta bilder på 52 megapiksler.

Dette følges selvfølgelig av en rimelig stor innebygget lagringsplass på 256 GB, som skal være nok til omtrent tusen bilder i denne oppløsningen.

Kjører på Android
Kameraet kjører ellers på Andoird (de sier ikke hvilken versjon) og et Snapdragon 820-brikkesett, og det har GPS, Wifi og Bluetooth innebygget.

Bildene som nå er sluppet, sammen med en liten oppdatering av nettsidene med mange forskjellige prøvebilder fra kameraet, viser at det har blitt litt flatere siden sist gang, som skulle gi bedre grep.

Det er derimot ingen bilder av baksiden til kameraet, så vi vet ikke hvordan kontrollene ser ut.

Kommer «sent 2017»
Prisen på herligheten blir 1 699 dollar – eller omtrent hundre dollar per linse. På norsk blir dette omtrent 14 000 kroner.

Tilgjengeligheten av kameraet er satt til «sent 2017,» men før den tid skal de som har forhåndsbestilt få sine.

Nye forhåndsbestillinger er det derimot stengt for, som kan tyde på at kameraet selger godt og at de har problemer med å møte etterspørselen.

Her er de nye bildene av kameraet:

Her kan du se en video fra lanseringen i oktober 2015:

Du kan lese de fulle spesifikasjonene til kameraet her.

Kilde
The Verge
Light.co

Stikkord: kamera, LightL16