Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google Wifi kan snart bli erstattet av en arvtager, nå som Google har lagt inn FCC-dokumentene for versjon 2.0. (Ill.: Google)

Google jobber med ny Wifi mesh-ruter

Har lagt inn dokumentene hos myndighetene for godkjenning.

Det er ikke så lenge siden Google slapp sin første ruter, men nå skal en ny en allerede være på vei.

Nokså lik nåværende utgave
Ifølge dokumenter sendt inn til Federal Communications Commission i USA, skal det være snakk om en nokså lik modell som den som allerede finnes på markedet.

Modellnummeret er AC-1304 mot NLS-1304-25 for orginalen, og den skal være en dual band Wifi-ruter med mesh-nettverksfunksjoner.

Litt mer oval
Som du kan se av bildene vil den være såvidt mer oval enn den orginale, rene sirkelformen, men den skal fortsatt ha to nettverksporter og en strøminngang.

Google Wifi versjon 2.0 er litt mer oval enn orginalen. (Ill.: FCC/Google)

Testrapporter skal nevne 2,4 GHz og Bluetooth som tilkoblingsmuligheter, men skal vi tippe vil den vel også komme til å støtte 5 GHz 802.11ac i tillegg.

Den vil imidlertid droppe ZigBee-protokollen, som visstnok er på plass i maskinvare i den nåværende modellen, men ikke slått på i programvaren, skriver 9to5Google.

Vi likte orginalen
De skriver også at det er litt overraskende å se at Google sender godkjenningsdokumenter til FCC såpass kort tid etter at den orginale Google Wifi-enheten kom på markedet, bare et knapt halvår siden orginalen kom.

Her på ITavisen testet vi Google Wifi i januar, og likte den lille mesh-ruteren godt – hvis det bare ikke var for at den hadde en tendens til å droppe nettverket.

Kilder
9to5Google
FCC

Stikkord: Google, Maskinvare, wifi