Tizen OS får sikkerhetskritikk.
Tizen OS får sikkerhetskritikk.

Annonse


– Kanskje den dårligste koden jeg har sett

En nylig CIA-lekkasje fra WikiLeaks avslørte hvordan byrået kan lure seg inn i Samsungs smart-TV-er.

Slakter sikkerheten
Ifølge den israelske sikkerhetsforskeren Amihai Neiderman går problemene dypere enn som så. Under et intervju med Motherboard uttaler han at Tizen OS kanskje har den dårligste koden han noen gang har sett.

– Du kan se at ingen som forstår seg på sikkerhet har sett eller skrevet denne koden. Det er som å la en student programmere programvaren din, forteller Neiderman til Motherboard.

Et av hullene gjør det mulig for angripere å installere skadelig kode på TV-en og ta full kontroll over den.

Annonse
I desember 2015 annonserte Samsung en egen sikkerhetsløsning, kalt GAIA, som skal sikre sensitiv informasjon lagret på TV-ene, som kontopassord og kredittkort, og data som blir sendt mellom TV-ene og IoT-servere.

Brukes på rundt 30 millioner enheter
Samsungs operativsystem brukes på enheter som TV-er, kjøleskap og også flere telefoner, og finnes på rundt 30 millioner enheter verden rundt.

Motherboard skriver at sikkerhetsforskere står klare til å avsløre rundt 40 sikkerhetssvakheter, såkalte zero-day, for Tizen OS.

Den israelske sikkerhetsforskeren planlegger å diskutere sikkerhetshullene under Kaspersky Lab’s Security Analyst Summit førstkommende mandag.

I en uttalelse til Motherboard sier Samsung at de ønsker å samarbeide med herr Neiderman for å begrense svakhetene.

Bruker du noen enheter med Tizen OS?

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse