Tinder endrer brukervilkårene.
Tinder endrer brukervilkårene.

Annonse


Tinder gir etter for norsk press

Forbrukerrådet mente at Tinders brukervilkår er så urimelige at de valgte å klage inn appen for Forbrukerombudet.

Gir etter for norsk press
Nå har Tinder gitt etter for kravene og oppdaterer vilkårene for brukerne. Hva som er endret kan du se nederst i denne saken.

– Det skal alltid være mulig for forbrukeren å forstå hva man faktisk går med på når man laster ned en app. Det er gledelig at Tinder har bestemt seg for å gjøre vilkårene sine kortere og klarere. Forbrukerne kan nå enklere sette seg inn i hva de aksepterer når de tar i bruk appen, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth til Dagens Næringsliv.

Les også: Tinder kommer snart til en nettleser nær deg.

Annonse


Har vært i dialog med sjekkeappen
I mars bekreftet Bente Øverli, nestleder i Forbrukerombudet, til avisen at ombudet har vært i flere møter med utviklerne bak sjekkeappen. Et av de viktigste punktet Forbrukerombudet ønsket endring på, var at brukerne faktisk skal forstå hva vilkårene betyr.

– Noe av det viktigste i arbeidet vårt med brukervilkårene har vært at forbrukeren lettere skal kunne forstå hva vilkårene faktisk betyr, samtidig som vilkårene er i samsvar med norsk og europeisk forbrukerlovgivning, sier hun til DN.

Forbrukerrådet reagerte
I forbindelse med Forbrukerrådets gjennomgang av vilkårene i fjor, omtalte fagdirektør Finn Myrstad deler av dem som et klart brudd på norsk og europeisk lovgivning.

– Selskapets vilkår er et grelt eksempel på hva forbrukere i den digitale verden må forholde seg til. Ikke bare er dette respektløst overfor egne brukere, men det er også et klart brudd på norsk og europeisk lovgivning.

Ber andre sosiale medier endre vilkårene
Dagens Næringsliv skriver at europeiske forbrukermyndigheter nå har bedt sosiale medier som Facebook, Twitter og Google+ om å endre vilkårene etter europeisk lov.

Dette er endringene i Tinders brukervilkår (via DN):

  • Norske forbrukere får norske vilkår.
  • Vilkårene er gjort enklere og kortere.
  • Oppsummering av vilkårene i kortform presenteres før avtale inngås.
  • Norske- og europeiske forbrukervernregler gjelder.
  • Brukere i EU/EØS skal ha rett til å løse tvister med Tinder i det landet de bor i.
  • Klargjøring av Tinders rett til brukerskapt innhold. Tinder har blant annet ikke anledning til å benytte bilder til markedsføring uten samtykke.
  • Brukerne blir varslet ved materielle endringer i vilkårene og tjenesten som har betydning for brukernes rettigheter og forpliktelser. En oppsummering vil vise eventuelle endringer som er foretatt.
  • Brukerskapt innhold vil bli slettet når konto sies opp.
  • Klargjøring av hva som kan føre til at Tinder kan si opp avtalen med brukeren.

 

Kilde:
Dagens Næringsliv

Annonse