Microsofts siste patent på en brettbar skjerm er egentlig to forskjellige skjermer som skaper illusjonen av en hel skjerm.
Microsofts siste patent på en brettbar skjerm er egentlig to forskjellige skjermer som skaper illusjonen av en hel skjerm.

Annonse


Microsofts patent på brettbar skjerm avslørt

Microsoft har fått mange patenter for brettbare skjermer i det siste, og kom veldig nærme å lage et produkt basert på dette med Microsoft Curier tilbake i 2009.

To skjermer ser ut som en
Dette nye patentet er imidlertid litt forskjellig fra alle de andre, ettersom det ikke er for en brettbar skjerm direkte, men for to skjermer og et hengsel som ser ut som en enkelt skjerm.

Patentet ble lagt inn i 2015 og ble offentliggjort i går, og viser to skjermer som bøyer seg når de kommer nærmere hengselet i mitden.

Skaper optisk illusjon
Det skal skape en optisk illusjon om at det er én felles skjerm som går over hele flaten, men den kan enkelt bøyes og brettes sammen som om det var to forskjellige skjermer, hvilket det er.

Annonse


Patentsøknaden nevner mobiltelefoner som mulig bruksområde, så det kan godt være mulig at dette patentet finner veien til en mulig Surface Phone, i likhet med de mange andre patentene som Microsoft har fått for brettbare skjermer i det siste.

Nevner større skjermer
Den nevner også større skjermer som kan settes sammen i denne konfigurasjonen og brettes sammen, så her er det mulig at Microsoft har tenkt å gjenopplive en Courier-aktig merkevare i konkurranse med Apples iPad en gang i fremtiden.

Men ting som dette – altså patentsøknader fra flere år tilbake – må også tas med en liten klype salt. Det er mange grunner at selskaper tar ut patenter på forskningen sin, og ikke alle av dem finner veien ut et produkt i den andre enden av skalaen.

Kilder
Neowin
Windoows Central

Annonse


Annonse


Annonse