Apple uttaler at disse hullene ble tettet for flere år siden.
Apple uttaler at disse hullene ble tettet for flere år siden.

Annonse


Slik hacket CIA MacBook og iPhone

For drøye to uker kom det en gigantisk lekkasje fra WikiLeaks som avslører hvordan CIA kan spionere på iPhone, Android, MacOS, Windows, Linux og trådløse rutere.

Hacket MacBooker og iPhoner
Samtidig gjorde WikiLeaks det klart at det vil komme flere lekkasjer i tiden fremover, og denne uken har gruppen offentliggjort informasjon om metodene CIA brukte for å hacke iPhone og MacBook.

Et av verktøyene ble kalt «Sonic Screwdriver» og ble brukt for å infisere MacBooker via USB- eller Thunderbolt-kontakten og det virker som CIA var nødt til å fysisk tilgang til PC-en. «DarkSeaSkies» er en annen metode og ble installert direkte til maskinens fastvare. På den måten holdt den seg skjult fra vanlige etterforskningsteknikker.

Også her måtte CIA-operatørene ha fysisk tilgang til enheten.

Annonse


Tettet for lengst
iPhone skal ha vært vanskeligere å knekke. Et av verktøyene som ble brukt heter «NightSkies» og dette ble installert på enheten før den ble solgt til forbruker. Her var det kun iPhone 3G som var målet.

I en uttalelse avviser Apple at de har vært i forhandlinger med WikiLeaks og at de nevnte produktene ikke lenger er sårbare for angrepene.

Blant annet skal den angivelige iPhone 3G-svakheten ha blitt fikset da 3GS ble lansert i 2009, og undersøkelser utført av selskapet viser at MacBook-svakheten tidligere er blitt fikset for alle enheter lansert etter 2013.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse