Sonos Playbase består av ti mindre høyttalere som byr på stor lyd. Den kommer i april og koster 6999 kroner.
Sonos Playbase består av ti mindre høyttalere som byr på stor lyd. Den kommer i april og koster 6999 kroner.

Annonse


Sonos lanserer Playbase: Stor lyd i liten innpakning

Oslo (ITavisen:) Sonos lanserer i dag sin siste høyttaler Playbase, som er designet for de 70 prosentene av TVene der ute som sitter på et møbel.

Liten andel som monterer TV på veggen
– Når vi tenker på hva som skal bli vårt neste produkt, tenker vi først og fremst på hvilken rolle hvert av produktene våre spiller i hjemmet. Det som gikk opp for oss, var at Playbar bare oppfyller kravene til den lille andelen hjem der TV-en er montert på veggen, sier toppsjefen i Sonos Patrick Spence.

– Vi så en enorm mulighet til å levere fantastisk lyd i en stilig innpakning for den større andelen hjem der TV-en står på et møbel. Det var en kjempeutfordring, fortsette han.

Det er knapt mulig å se Playbase under TVen i dette bildet, men den er der.
Det er knapt mulig å se Playbase under TVen i dette bildet, men den er der. (Ill.: Sonos)

Ti høyttalere i høyttaleren
Høyttalerne består av 6 mellomtoner, 3 diskanter og en 5,25 tommers subwoofer, og er pakket inn i et kabinett som bare er 5,8 centimeter høyt.

Annonse


Planen er at dette kabinettet – eller basen – skal ligge under TVen, og Playbase er derfor bygget for å tåle opp til førti kilo med TV i ti år.

ITavisen ble invitert på en lyttesesjon med høyttaleren i forrige uke, og kan skrive under på at den lyder svært godt til både hjemmekino og musikk for størrelsen – og at den er designet for begge deler.

Veldig god filmlyd
Dette er med andre ord like mye en hjemmehøyttaler til musikkbiblioteket som til flimene dine, og bassen er mer enn merkbar i eksplosjoner og filmmusikk.

Vi fikk sett på både Jungelboken og James Bond i vår lyttesesjon, og kom fra det med en følelse av at dette var riktig god kinolyd fra Playbase alene, med store og gode eksplosjoner, klar og tydelig tale og rungende bass der det trengtes – spesielt med tanke på størrelsen.

Sonos-familien har fått et nytt medlem. (Ill.: Sonos)

Samtidig håndterer høyttalerne mellomtoner og sang i musikk på en nesten mesterlig måte – i kjent Sonos-stil.

– Vi har produserte et produkt som ikke bare takler komplisert hjemmekinolyd, men også åpen og naturlig lyd, tydelig tale og engasjerende bass som fyller rommet, sier Giles Martin, Sound Experience Leader i Sonos.

Spiller med andre Sonos-høyttalere
Playbase spiller også godt sammen med andre Sonos-høyttalere, og hvis du kobler til en Sonos subwoofer blir for eksempel bassen sendt gjennom denne – og kobler du til to vanlige Sonos-høyttalere får du surround-lyd.

Det tok Sonos tre år å utvikle den nye høyttaleren, som er dekket av mindre høyttalere i front og på siden og er omslynget av 43 000 bittesmå hull for å slippe ut lyden uten fordreining.

37 patenter
Til dette har de brukt den tre år lange utviklingstiden godt, og de har tatt ut 37 patenter på produktet, der 4 av patentene alene er til luftemekanismen for subwooferen.

Denne måtte være lengre enn selve produktet for å ta vekk luften som blir flyttet av bassen, og for å få til dette valgte Sonos å satse på et svært S-formet lufterør inne i enheten.

Sonos Playbase er designet for å passe diskret inn i de fleste stuer.
Sonos Playbase er designet for å passe diskret inn i de fleste stuer. (Ill.: Tor Fosheim)

Designmessig ser Sonos Playbase ut som en oval, flat base av plast – og den er designet for å passe diskret inn i de fleste stuer.

Den er også selvsasagt veldig enkel å kontrollere via appen og har bare tre tilkoblinger: Strøm, optisk inn og ethernet.

Den kommer i svart og i hvitt – og prisen er på 6999 kroner.

Eksisterende Sonos-eiere kan forhåndsbestille nå på Sonos’ hjemmesider, og global lanseringsdato er satt til 4. april.

Sonos har også laget en liten film om utviklingen av Playbase, som du kan se under:

Her er Sonos’ egne produktbilder:

Her er Sonos’ bilder fra produktutviklingen:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse