Legendarisk torrent-side legger ned

4. april er det slutt for godt.
4. april er det slutt for godt.

I kjølvannet av nedleggelsen av Supernova steg en ny torrent-gigant frem. Bak Mininova stod fem nederlandske studenter som i hovedsak jobbet på dette som et hobbyprosjekt. Så eksploderte bruken.

4. april er det slutt
Nå, 12 år senere, melder utviklerne at de legger ned tjenesten for godt. Faktisk var det nesten slutt i 2009 etter at de tapte en sak mot rettighetsorganisasjonen BREIN og ble nødt til å fjerne all piratkopiert materiale fra nettsiden.

Siden den gang har ikke brukerne fått lov til å laste opp innhold som krenker opphavsretten. Kun forhåndsgodkjente utgivere har fått tilgang til å laste opp filer.

Annonse

Den 4. april er det altså helt slutt og utviklerne oppfordrer opplastere til å sikkerhetskopiere innholdet sitt før den tid.

Er takknemlige
Rundt fem år etter lanseringen, satt Mininova «piratrekord» med åtte milliarder nedlastninger. Etter nederlaget i retten for syv år siden, har det blitt lastet ned rundt 950 millioner filer.

– Alle gode ting kommer til en ende, og etter 12 år føler vi at det er riktig tidspunkt å legge ned siden som vi har drevet med tap i flere år, forteller Niek, en av Mininova-grunnleggerne, til TorrentFreak.

Han forteller at opp gjennom årene er det flere artister som har takket dem for å tilby et god plass for promotering og at støtten fra brukerne har vært fantastisk.

– Vi er glade for å ha vært en del av denne internetthistorien. Vi ønsker å takke alle som har vært med og som har støttes os! Uten brukerne hadde det ikke vært noe Mininova. Så tusen takk! avslutter han.

Del gjerne dine erfaringer med Mininova i kommentarfeltet.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse
Annonse