Microsoft slipper storoppdatering til Windows 10-apper

Fokusert innboks er på plass i e-postappen i Windows 10.
Fokusert innboks er på plass i e-postappen i Windows 10.

Som annonsert for få dager siden, kommer fokusert innboks til den integrerte e-postappen i Windows 10.

E-postnyheter
I går startet Microsoft utrullingen av oppdateringer til både E-post og Kalender med en rekke nye funksjoner. Først ut er altså fokusert innboks som deler innboksen din i to: en med det appen tror er viktig for deg og en med litt mindre viktig e-post.

Du aktiverer denne funksjonen i appen via Innstillinger – Lesing – Innboks med fokus.

Annonse

Merk at det er noen begrensninger med denne utgaven. Mens fokusert innboks fungerer med Gmail og andre kontoer på iOS og Android, er Windows 10-utgaven i førsteomgang låst til Outlook.com- og Office 365-kontoer. Undertegnede har ikke fått det til å fungere selv med bare Outlook-konto i appen.

En annen nyhet i E-post er omtaler. Skriv @ i brødteksten for å nevne personer og legge dem til i mottakerlisten. Nevnte personer blir merket med blått i e-posten. Dette er allerede tilgjengelig i Outlook 2016.

Nå kan du nevne personer i brødteksten.
Nå kan du nevne personer i brødteksten. (Ill.: Microsoft)

Kalendernyheter
Kalenderen er også oppdatert. Først og fremst kan man nå kategorisere kalenderoppføringer – slik som man er vant til fra Outlook-programmet.

I tillegg er det noen andre nyheter som ikke ser ut til å være tilgjengelig i Norge. En av dem er å følge interessante kalendere. Det være seg TV-serier eller sportsbegivenheter. Per nå kan man velge fra en predefinert liste, men denne ser ikke ut til å være for norske brukere. Microsoft skriver at de planlegger å legge til flere kalendere etter hvert.

Brukere kan følge sportsbegivenheter og TV-serier.
Brukere kan følge sportsbegivenheter og TV-serier. (Ill.: Microsoft)

Enda en nyhet – som vi ikke  fungerer her til lands – er sporing av flyreservasjoner og pakker. Disse blir nå automatisk lagt til i kalender. For at dette skal fungere må man ha Cortana aktivert.

Spor flyreservasjoner i kalenderappen.
Spor flyreservasjoner i kalenderappen. (Ill.: Microsoft)

Sist følger det noen småoppdateringer som inkluderer adresseforslag når man velger sted, legge til Skype for møter, uttrykksikoner i kalenderen og enklere valg av personer.

Endringer til kalenderinvitasjoner.
Endringer til kalenderinvitasjoner. (Ill.: Microsoft)

 

Kilde:
Windows Blog

Annonse
Annonse