Slik er Disneys konsept for ekte trådløs lading

Slik er laderommet til Disney.
Slik er laderommet til Disney.

Vi har i flere år hatt tilgang på trådløs lading, både for tannbørster og smarttelefoner. Det neste steget på denne fronten er avstandslading. Det vil si at enheten ikke trenger å være i kontakt med en ladeenhet for å motta strøm.

Jobber med ladekonsept
Det er flere selskaper som forsker på denne teknologien, og kanskje kommer det som en overraskelse at også Disney er med.

Tegneseriegiganten har satt opp et prototyperom med teknologi som er i stand til å lade dingsene dine fullstendig trådløst.

Annonse

Veggene, taket og gulvet i Disney-rommet er dekket av aluminiumspaneler og et tykt kobberrør er plassert i midten av det. Kobberrøret har en utskjæring på midten og der har forskerne installert 15 kondensatorer. Det er disse kondensatorene som setter den elektromagnetiske frekvensen og er i stand til å finne elektriske felt.

Et stykke unna kommersialisering
På utsiden av rommet befinner det seg en signalgenerator som ved å sende signaler på 1,32 MHz til kondensatorene i kobberrøret, er i stand til å generere strømmen i rommet.

«I dette arbeidet demonstrerer vi trådløs lading i romskala, men det er ingen grunn til at vi ikke kunne nedskalere dette til størrelse med en leketøyskasse eller ladestasjon, eller oppskalere til et varehus eller en stor bygning», forklarer forskerne bak prosjektet.

På utsiden sitter signalgeneratoren.
På utsiden sitter signalgeneratoren. (Ill.: Disney Researxh Lab)

Enn så lenge forblir dette på prototypstadiet. Dette blant annet fordi det er en begrensning på hvor mye elektrisitet som kan sendes inn i rommet før det når nivåer som er farlige for mennesker.

Du kan lese mer om teknologien bak i kildelenken.

 

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Annonse