1Password-brukere ble møtt med denne meldingen.
1Password-brukere ble møtt med denne meldingen.

Annonse


I helgen sluttet plutselig flere macOS-programmer å fungere

Flere Mac-brukere opplevde i helgen at enkelte programmer ikke lot seg åpne.

Utgåtte sertifikater
Dette gjelder blant annet den populære 1Password-appen der brukerne ble møtt med en feilmelding om at «1Password ikke kunne koble til 1Password mini. Vennligst avslutt 1Password og prøv igjen».

Årsaken til at denne appen med flere ikke startet som normalt, skyldtes at utviklersertifikatet var utgått.

«Vi visste at utviklersertifikatet vårt gikk ut lørdag, men vi tenkte ikke noe særlig over det ettersom vi trodde det kun gjaldt ved publisering av en ny versjon. Tydeligvis var ikke det tilfellet. I stedet hadde det en overraskende bivirkning med at macOS nektet å starte 1Password som normalt», skriver app-utvikleren i et blogginnlegg.

Annonse
For sikkerhetenes skyld, ifølge Apple
Som 9to5mac skriver, sjekker macOS at appene er ekte før det åpner dem når disse er installert utenom Mac App Store. Én av tingene som sjekker er nettopp at utviklerens sertifikat er gyldig. Ifølge Apple gjøres dette for å sørge for at brukerne kan være sikre på at appene er ekte, kommer fra en sikker kilde og ikke er blitt modifisert siden de sist ble signert.

For at appene skal fungere igjen, må utviklerne fornye sertifikatet og oppdatere appene. Etter det blir brukerne nødt til å laste ned den oppdaterte versjonen.

1Password-utvikleren har lagt ut en video som viser hvordan man oppdaterer appen manuelt:

Opplevde du at enkelte macOS-programmer ikke startet i helgen?

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse