Sørkoreanske myndigheter kom frem til samme konklusjon som Samsung.
Sørkoreanske myndigheter kom frem til samme konklusjon som Samsung.

Annonse


Note 7-problemene fører til strengere batterilover

Forrige måned offentliggjorde Samsung resultatene etter etterforskningen av hva som var årsaken til at flere Note 7-modeller tok fyr.

Samme resultat
Korean Agency for Technology Standards gjennomgikk en separat etterforskning og kom frem til samme resultat som Samsung. Det var batteriet som var årsaken.

Sørkoreanske myndigheter testet 14 overopphetede Note 7, 46 stabile modeller og 169 batterier fra Samsung. Testene viste at feil med batteriene var årsaken til at mobilene tok fyre, det var ingenting galt med konstruksjonen av telefonen.

Vil ha strengere lover
I kjølvannet av dette, har sørkoreanske myndigheter planer om å endre nåværende lover om batterier. Per nå trenger produsentene kun å sjekke batteriene før de starter masseproduksjonen. Lovendringen åpner for at batteriene skal testes annethvert år.

Annonse
Samtidig ser de på muligheter til å endre tilbakekallingsprosessen. Myndighetene ønsker å kunne advare kunder mot et produkt før en offisiell tilbakekalling er startet av det aktuelle selskapet. I tillegg ønsker de batterilover som er på høyde med dem i Japan og USA.

Samsung gir ikke opp Note-serien tross fiaskoen de opplevde i fjor høst. Selskapet ønsker å slå tilbake med Note 8 som kommer i løpet av året.

 

Kilde:
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse