Apple skal visstnok lansere nok en plugg-standard for iPhone- og iPad-tilbehør. Avbildet: mikro-USB.
Apple skal visstnok lansere nok en plugg-standard for iPhone- og iPad-tilbehør. Avbildet: mikro-USB.

Annonse


Nå skal Apple ta i bruk USB i tillegg til USB C og Lightning

Ultra Accessory Connector (UAC) er navnet på Apples nye tilkobling. Det avslører 9to5mac.

Oppdatert, 23:14:

Det er ikke snakk om en ny plugg, men det faktum at Apple har hørt på sine tilbehørsprodusenter som ønsker støtte for «Ultra Accessory Connector» (eller «UC-E6» som Nikon kaller standarden) i Apples MFi-tilbehørsprogram – UAC-standarden er ikke ny.

Dette gjør saken litt mer positiv, selv om vi hadde ønsket at Apple gikk all inn på USB C, og ikke det faktum at vi nå ender opp med tre plugger også i Apples univers.

Annonse
Plassbesparende
Den nye pluggen skal brukes for å koble til tilbehør til iPhone og iPad, og kommer i visse tilfeller til å erstatte USB C og Apples egen Lightning-standard. En utviklertest for de største produsentene har allerede startet gjennom MFi-programmet.

Målene er 2,05 mm x 4,85 mm. Koblingen har 8 kontaktpunkter, og er litt tynnere enn USB C, og halvparten så bred som USB C og Lightning, på den måten sparer man sårt trengt plass. Pluggen minner om mikro-USB.

Forvirrende til vi får vite mer
UAC-koblingen er både han og hun og kan også brukes på hodetelefoner (forvirrende siden Lightning-hodetelefoner akkurat har starte å poppe opp samtidig Beats by Dre bruker faktisk en litt større mikro-USB allerede. Det er ikke godt å forstå).

Så vi skjønner ikke helt poenget med dette, eller det faktum at Apple ikke bare bruker USB C på alt, men vi følger utviklingen i saken for å finne ut nøyaktig hva Apple pønsker på, og hva som er poenget med nok en proprietær løsning.

 

Kilder:
9to5mac
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse