IMDB stenger forumene sine, og sier det er flere som diskuterer filmene de lister opp på sosiale medier.
IMDB stenger forumene sine, og sier det er flere som diskuterer filmene de lister opp på sosiale medier.

Annonse


IMDB stenger de legendariske forumene sine

IMDB er verdens største filmside og er en uvurderlig ressurs for å finne ut av hvor du så skuespiller siste, bla gjennom alle filmene til en bestemt regissør, eller lese brukernes egne filmanmeldelser for å se om filmen er noe tess.

Fulle av fan-terorier
Nå stenger imidlertid IMDB ned de berømte forumene sine, som var stappfulle av fan-teorier og et fint sted for filmentusiaster å diskutere filmene som er listet på IMDB.

Ifølge IMDB selv skjer nedstengingen etter mange dype diskusjoner om undersøkelser, og de har konkludert med at “IMDBs diskusjonsforumer ikke lenger tilbyr en positiv og nyttig opplevelse for den store majoriteten av våre mer enn 250 millioner månedlige brukere.”

Mer lest på sosiale medier
Interessant nok for en nettside som startet før Internett, da det eneste som fantes var diskusjonsforumene på Usenet der filmentusiaster møttes for å diskutere de siste filmene, er det nå flere som diskuterer IMDBs arkiver på de forskjellige kontoene deres på sosiale medier.

Annonse


Så de er tilbake til å diskutere filmer på Internett, bare med et litt mer moderne uttrykk.

Ifølge IMDB er det nå mer enn 10 millioner filmentusiaster som abonnerer på IMDBs Facebook-side.

To uker igjen
Forumene legges ned to uker uker annonseringen om stengingen på den 3. februar, slik at brukerne kan utveksle kontaktinformasjon eller arkivere postene de ønsker å arikivere.

Det vil si at forumene stenger på den 19. februar, og at dette også tar med seg meldinger mellom brukere.

Så hvis du bruker IMBDs forumer for å diskutere filmer med andre, er det på tide å begynne å utveksle kontaktinformasjon og/eller se deg rundt etter alternativer.

Kommer “nye funksjoner”
I meldingen til IMDB står det interessant nok også at de kommer til å lansere nye funksjoner i 2017 og utover, og at de ønsker å hjelpe kundene sine med å kommunisere og å uttrykke seg på meningsfylte måter med nye teknologier – så det kommer kanskje en erstatning for forumet i løpet av året.

Kilde
Internet Movie DataBase
The Verge