Mozilla legger ned "Connected devices"-gruppen sin som laget Firefox OS, men de har ingen planer om å gi seg enda.
Mozilla legger ned "Connected devices"-gruppen sin som laget Firefox OS, men de har ingen planer om å gi seg enda.

Annonse


Mozilla legger ned Firefox OS

I går kom statistikken som viste at Mozilla og Firefox er nede i 6,58 prosent av nettlesermarkedet, og i dag er det klart at de også legger ned Firefox OS.

Skulle bygges inn i rutere
Det er Mozillas “Connected devices”-gruppe som var ansvarlig for Firefox OS, og forsøk på å bygge inn OS-et i enheter som rutere, strømmebokser og enkle datamaskiner.

Mozillas hovedorganisasjon har rundt 1000 ansatte, så det er ikke et så stort organisatorisk grep – og Firefox OS slet mye og tok aldri helt av.

– Vi har byttet det interne fokuset vårt til muligheter innenfor tingenes Internett, sier Mozilla i en uttalelse.

Annonse


Tok aldri av
Firefox OS ble aldri bygget inn i telefoner slik håpet orginalt var, og den største suksessen til systemet var da det ble bygget inn i en 4K-TV fra Panasonic.

Mozilla sa imidlertid da at det var den kommersielle partneren, altså Panasonic, og ikke Mozilla som skulle styre prosjektet videre.

Mozilla tjener fortsatt penger
Selv om Mozilla sliter med nye teknologier og ligger lavt i markedsandeler blant nettleserne, sliter de ikke økonomisk – de siste skatteskjemaene viser at de hadde en omsetning på 3 368 millioner kroner i fjor, som stort sett kommer fra partnerskap med Yahoo i USA, Yandex i Russland og Baidu i Kina.

Kilder
CNet
The Verge

Annonse