Windows Defender er det eneste sikkerhetsprogrammet som får godkjent-stempelet fra Mozilla-veteranen Robert O'Callahan.
Windows Defender er det eneste sikkerhetsprogrammet som får godkjent-stempelet fra Mozilla-veteranen Robert O'Callahan.

Annonse


– Slå av antivirus-programmene dine

Tidligere Mozilla-utvikler Robert O’Callahan har nå forlatt Mozilla og får endelig lov til å si det han vil – og gjør det med et angrep på antivirus-programmer.

Forferdelige produsenter
– Antivirus-produsentene er forferdelige; ikke kjøp antivirus-programmer, og avinstaller dem hvis du har dem (med unntak av Microsofts programmer), sier han i en bloggpost.

Det finnes lite bevis for at noen at de store antivirus-produktene gir en netto økning av sikkerheten, mener O’Callahan, og skriver videre at de tvert imot skader sikkerheten på PC-er.

-Forgifter økosystemet
– Antivirus-produkter forgifter programvare-økosystemet fordi de bruker inntrengende og dårlig implementert kode som gjør det vanskeligere for nettleser-utviklere og andre å forbedre sin egen sikkerhet.

Annonse


Som eksempel nevner han problemene som kom da Firefox skulle benytte Address space layout randomization (ASLR) i nettleseren sin, og mange antivirusprodusenter ødela for dette ved injisere sine egne DLL-er uten ASLR i prosessen.

Blokkerte oppdateringer
Videre sier O’Callahan at antvirus-programmer ofte blokkerte Firefox-oppdateringer, som gjorde umulig for brukere å motta viktige sikkerhets-fikser.

– Store deler av utviklertiden blir brukt opp til å håndtere antivirus-påført skade, og denne tiden kunne i stedet bli brukt på å gjøre faktiske forbedringer i sikkerheten, skriver han i bloggen sin.

Fritas for skyld
Men det er ifølge O’Callahan problemer med å kritisere antivirus-bransjen; brukere har blitt “lurt” til å assosiere antivirusprogrammer med sikkerhet, og de er bredt installert – så hvis de ødelegger produktet ditt, trenger du hjelpen deres til å fikse det.

– Du kan heller ikke be folk slå av antivirus-programmene sine, for hvis noe som helst dårlig skjer som kanskje kunne fikses av antivirus-programmet, er det din skyld, skriver han.

Videre sier han at når produktet ditt får treg oppstart på grunn av antivirus-programmer, er det du som får skylden i stedet for antivirus-programmet.

Blir tregt og oppblåst
– Hvis programmet ditt blir utrolig tregt og oppblåst på grunn av antivirus-programmer, tror brukerne bare at det er slik programmet ditt er, skriver O’Callahan.

Microsofts Windows Defender fungerer derimot bra, i følge utvikleren, og hvis du skulle bruke eldre versjoner av Windows, som Windows 7 eller XP, mener han at du kanskje kan få nytte av et tredjeparts antivirus-program. Men fra Windows 8.1 og opp er det Windows Defender som gjelder.

Kilde
Robert O’Callahan
ZDNet

Annonse