Med "Instant tethering" kan du raskt koble opp til en telefons Internett-forbindelse, men det er foreløpig bare støttet av noen få enheter.
Med "Instant tethering" kan du raskt koble opp til en telefons Internett-forbindelse, men det er foreløpig bare støttet av noen få enheter.

Annonse


Nå kan du koble til Android-telefonens Internett uten å ta den opp av lomma

Mac-brukere kjenner til dette fra før av: I Wifi-menyen kan du velge iPhonen din for å automatisk lage et nettverk der du kan bruke Internett over telefonen.

“Instant tethering”
Nå kommer dette til Android – med “Instant tethering” i siste oppdatering til Google Play Services, versjon 10,2. Det fungerer imidlertid hittil bare mellom Android-enheter.

Så hvis du har en enhet som mister Internett, skal det være mulig å koble opp til en annen, uten å gå inn i innstillingene på telefonen du kobler deg gjennom.

Fungerer bare med Pixel og Nexus
Dette skal imidlertid bare fungere med Nexus og Pixel-telefoner enn så lenge, og det forutsetter at du har Android 7.1.1. installert.

Annonse


De eneste nettbrettene som fungerte med “Instant tethering” var også Nexus 9 og Pixel C.

Sprer seg kanskje med 7.1.1.
Det er en nokså liten gruppe mennesker som eier akkurat denne kombinasjonen av enheter, så vi kan håpe på at dette blir utvidet etter hvert som Android 7.1.1. sprer seg.

Hvorvidt dette også kommer til datamaskiner gjenstår å se – man må vel i så fall installere en programvarekomponent for å ta seg av forhandlingen (som skjer via Bluetooth) og tilkoblingen, så da er man tilbake til å gjøre det manuelt inntil videre.

Kilder
Android Police
The Verge