Vær obs på at skjermoppløsningen kan nedjusteres etter Android 7-oppgraderingen.
Vær obs på at skjermoppløsningen kan nedjusteres etter Android 7-oppgraderingen.

Annonse


Obs! Android 7-oppdateringen til Galaxy S7 kan gjøre oppløsningen lavere

De første rapportene om at Android-oppgraderingen var tilgjengelig for norske Galaxy S7-brukere, dukket opp tidligere denne uken.

Nedjusterer skjermoppløsningen
Det er ikke sjeldent at en oppdatering kommer uten skavanker, et nylig eksempel på dette er Windows 10-oppdateringen som ødela støttet for flere skjermer, noe som også ser ut til å gjelde Samsung Galaxy S7.

SamMobile skriver at flere enheter har fått endret skjermoppløsningen til 1920 x 1080 piksler etter å ha oppgradert til Android 7. Ned fra standarden som er på 2560 x 1440 piksler.

Enkelt å fikse
Endringen er opprinnelig ment for den nye batterisparingsfunksjonen som ligger i oppdateringen, men det er enkelte som opplever at den lavere oppløsningen settes automatisk.

Annonse


Heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet og det er å gå til Innstillinger – Skjerm og så velge riktig oppløsning der. Etter en omstart skal oppløsningen være permanent.

Hvis du ikke opplever noen forskjeller med den høyere oppløsningen, kan det like gjerne være greit å sette den til full-HD – da kan du også spare strøm.

 

Kilde:
SamMobile

Annonse