Trenger du nye kontrollere til Nintendo Switch vil det koste deg dyrt.
Trenger du nye kontrollere til Nintendo Switch vil det koste deg dyrt.

Annonse


Det koster 750 kroner for ekstra Switch-kontrollere

Såvidt vi kan forstå av videoene fra Switch-lanseringen er det mulig å koble opp til åtte håndholdte Switch-moduler mot hverandre for flerspillermoro.

Bruk samme kontrollere i Mario Cart
Det er imidlertid mulig å spille tospiller på delt skjerm på en Switch-enhet, og til det trenger du faktisk ikke nye kontrollere – du kan buke de to som følger med i for eksempel Mario Kart.

Hvordan det fungerer ellers med andre spill vet vi lite om før de kommer på markedet i mars – men det har dukket opp en del nyheter i kjølvannet av lanseringen.

Gyroskopiske kontroller
Skal du ha ekstra håndkontrollere, eller Joy-coner, til Switch-konsollen koster de 75 britiske pund, eller omtren 750 kroner for et par. Enkeltvis koster de 430 kroner per kontroll.

Annonse


Alle Joy-con-kontrollerene har gyroskopiske kontrollere, og “HD Rumble” – som gir haptisk tilbakemelding når det skjer noe i spillet. Det skal være omtrent som å føle rullende isbiter i et glass, i følge Nintendo.

Så hvis det skulle være mulig med flerspiller med mer enn et par kontrollere, kan det fort bli dyrt, melder Eurogamer.

nintendo_switch_pro

Nintendo Switch Pro
Samtidig har Nintendo lansert Switch Pro-kontrolleren for de som ønsker mer av en konsollfølelse når de spiller på skjermen.

Den har en knappelayout som ligner mest på Microsofts Xbox One-kontroller, med to analoge joystikker på bunnen til høyre og på toppen til venstre og med bokstavknapene på toppen til høyre.

Den har også kurvede håndgrep, som skal minne litt om Wavebird for Gamecube, skriver Engadget – som har fått leke med den nye kontrolleren og mener kvalitetsfølelsen er litt dårlig for 560 kroner.

Fullstendig prisliste for Nintendo Switch med alt tilbehør, finner du her.

Her er en liten video om hvordan Switch virker fra presentasjonen på fredag.