Uber ønskes ikke nødvendigvis velkommen inn i det norske markedet.
Uber ønskes ikke nødvendigvis velkommen inn i det norske markedet.

Annonse


Sviende nederlag for Uber-sjåfør i Oslo tingrett

VG skriver at en Uber-sjåfør er dømt for piratvirksomhet og må betale tilbake pengene han har tjent på virksomheten. Summen er på 285 854 kroner. I tillegg mister han førerkortet i 12 måneder.

Kommentar: Det lukter råttent i den norske taxinæringen.

Har erkjent forholdene
Mannen (47) ble stanset av politiet natt til søndag 11. oktober 2015 fordi han drev med «persontransport mot vederlag» uten drosjeløyve.

«Tiltalte har erkjent at han på jevnlig basis i perioden september 2015 til november 2016 kjørte persontransport mot vederlag med sin personbil gjennom applikasjonen Uber», skriver VG.

Annonse


Til avisen uttaler sjåførens advokat, Jens-Henrik Lien, at han reagerer på det han omtaler som en voldsom overreaksjon.

– Politiet har begynt å kjøre en voldsom tøff linje. De begynte med bøtelegging, i sommer begynte de å ta førerkortet og nå topper de det ved å inndra store beløp. Det er ganske dramatisk for den enkelte som rammes, sett i lys av at dette gjelder et lovverk som bare dreier seg om bøteforhold, sier Lien til VG.

Les også: 105 norske Uber-sjåfører anmeldes.

Fortsatte kjøringen
Politiet informerte mannen, da han ble stoppet, om at han trengte både kjøreseddel og kjøreløyve. Han fortsatte kjøringen og skaffet seg ikke kjøreseddel før tidlig 2016. Kjøreløyve har mannen fortsatt ikke.

«Han forklarte i retten at han fortsatte å kjøre fordi han «ikke trodde det ville bli et så stort problem», fremkommer det av dommen», skriver VG.

Styreleder i Norges Taxiforbund, Øystein Trevland, uttaler følgende til avisen i forbindelse med dommen:

– At retten så tydelig definerer at Uber driver piratdrosjevirksomhet og inndrar både fortjeneste og førerkort burde føre til at politiske myndigheter nå setter foten ned for Uber en gang for alle. Uber er et internasjonalt milliardselskap som utnytter godtroende sjåfører og tilrettelegger og oppfordrer til kriminell virksomhet i Norge.

Les også: Norges Taxiforbind anmelder Uer for kriminell virksomhet.

 

Kilde:
VG

Annonse


Annonse


Annonse