SE Labs har testet ni antivirusprodukter. McAfee faller inn på en veldig dårlig sisteplass.
SE Labs har testet ni antivirusprodukter. McAfee faller inn på en veldig dårlig sisteplass.

Annonse


– McAfee er helt elendig – Microsofts antivirus gjør det mye bedre

SE Labs har tatt en titt på antivirus-programvare til Windows, og finner fire programmer med under 80 prosent treffsikkerhet, og til og med under 50 prosent finner vi fra McAfee, i målinger fra oktober og desember 2016.

Elendig resultatet fra McAfee
Microsoft har bygget inn Security Essentials i moderne versjoner av Windows, og som i denne testen slår McAfee Internet Security med god margin, som kun treffer med 45 prosent.

«De fleste produktene klarte å ta hånd om web-baserte trusler som de som brukes av kriminelle for å angripe Windows-PC-er og installere ransomware automatisk uten å måtte lure brukeren til å installere,» forklares det i rapporten, som presiserer:

«Men målrettede angrep var en større utfordring. Bare en noen få av produktene var kompetente nok til å blokkere målrettede angrep som utnytter hull.

Annonse


Kun produkter fra ESET, Symantic og Kaspersky tok hånd om disse angrepene på en omfattende måte. Fem av de ni produktene gjorde ingen feil i det hele tatt

De beste klarer mange ting samtidig
Disse var mest effektive:

«Eset, Symantic, Kaspersky og Trend Micro oppnådde de beste resultatene takket være kombinasjonen at de klarer å blokkere skumle URL-er, ta hånd om hull og på korrekt måte klassifisere legitime programmer og nettsider.»

Disse er best, disse er dårligst.
Disse er best, disse er dårligst. (Ill.: SE Labs)
Vinnerne og taperne.
Vinnerne og taperne. (Ill.: SE Labs)

 

Kilde:
SE Labs

Annonse


Annonse


Annonse