SE Labs har testet ni antivirusprodukter. McAfee faller inn på en veldig dårlig sisteplass.
SE Labs har testet ni antivirusprodukter. McAfee faller inn på en veldig dårlig sisteplass.

Annonse


– McAfee er helt elendig – Microsofts antivirus gjør det mye bedre

SE Labs har tatt en titt på antivirus-programvare til Windows, og finner fire programmer med under 80 prosent treffsikkerhet, og til og med under 50 prosent finner vi fra McAfee, i målinger fra oktober og desember 2016.

Elendig resultatet fra McAfee
Microsoft har bygget inn Security Essentials i moderne versjoner av Windows, og som i denne testen slår McAfee Internet Security med god margin, som kun treffer med 45 prosent.

«De fleste produktene klarte å ta hånd om web-baserte trusler som de som brukes av kriminelle for å angripe Windows-PC-er og installere ransomware automatisk uten å måtte lure brukeren til å installere,» forklares det i rapporten, som presiserer:

«Men målrettede angrep var en større utfordring. Bare en noen få av produktene var kompetente nok til å blokkere målrettede angrep som utnytter hull.

Kun produkter fra ESET, Symantic og Kaspersky tok hånd om disse angrepene på en omfattende måte. Fem av de ni produktene gjorde ingen feil i det hele tatt

De beste klarer mange ting samtidig
Disse var mest effektive:

«Eset, Symantic, Kaspersky og Trend Micro oppnådde de beste resultatene takket være kombinasjonen at de klarer å blokkere skumle URL-er, ta hånd om hull og på korrekt måte klassifisere legitime programmer og nettsider.»

Disse er best, disse er dårligst.
Disse er best, disse er dårligst. (Ill.: SE Labs)
Vinnerne og taperne.
Vinnerne og taperne. (Ill.: SE Labs)

 

Kilde:
SE Labs

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse