Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Programvaren til NES Classic Edition er hacket, men du gjør det selv på egen risiko. (Ill.: Nintendo)

Har hacket NES Classic Edition

Spill: Nå kan du laste opp dine egne spill til konsollen. På egen risiko.

Hvis du var heldig nok til å få kloa i en NES Classic Edition, er du muligens allerede lei av de tretti spillene som fulgte med.

Nå har imidlertid to separate hackere i Japan og Russland hacket konsollen, og du trenger verken loddebolt eller maskinvarekompetanse for å gjøre det selv.

Soft-mod uten maskinvareendringer
Alt du trenger er en mini-usb-kabel for å koble opp konsollen til en PC, og litt kompetanse på datamaskinen.

Først trenger du å ha lagret et spill i Super Mario Bros første slot.

Når du så har gjort dette må du koble opp NES-boksen til en datamaskin med en mikro-USB-kabel og så må du starte opp NES Classic Edition i «FEL»-modus.

Kopiere over data
Dette gjøres ved holde nede systemets reset-knapp mens du trykke på strømknappen. Når du starter opp trenger du å kjøre et «sunxi-FEL»-grensesnitt på datamaskinen din.

Deretter må du kopiere over NES-boksens interne data til datamaskinen din og legge til og modifisere filene med et program fra hackerne – og det er her du kan legge til dine egne ROM-filer.

Når du har lagt til dine egne spillfiler, må du rekompilere maskinvarekernelen og så flashe maskinvaren på egenhånd.

Risikerer å ødelegge boksen
Hvis du gjør alt dette riktig, får du sett de nye spillene dine på NES Classic-grensesnitt – men hvis du gjør noe feil kan du risikere å ødelegge maskinen totalt.

Denne hacken har bare ute i det fri i litt over en dag, så det er vanskelig å spå om hvor utbredt det blir eller om det finnes noen enklere måte å gjøre det på. Kanskje noen vil finne på et program som gjør alt sammen for deg, kanskje ikke.

Det er i hvert fall ikke kjent hvor stor plassbegrensning det er på den «nye» konsollen – og rekorden hittil er å legge til 30 nye spill i tillegg til de 30 som kommer fra fabrikken.

«Proof of concept»
Under kan du se en «proof of concept»-video, som viser at hacken virker:

Hvis du har lyst på en utfording, kan du lese kildelenken som har mer informasjon om hvordan du hacker NES Classic.

Kilde
Ars Technica

Stikkord: hacking, nes, nintendo, Spill