Programvaren til NES Classic Edition er hacket, men du gjør det selv på egen risiko.
Programvaren til NES Classic Edition er hacket, men du gjør det selv på egen risiko.

Annonse


Har hacket NES Classic Edition

Hvis du var heldig nok til å få kloa i en NES Classic Edition, er du muligens allerede lei av de tretti spillene som fulgte med.

Nå har imidlertid to separate hackere i Japan og Russland hacket konsollen, og du trenger verken loddebolt eller maskinvarekompetanse for å gjøre det selv.

Soft-mod uten maskinvareendringer
Alt du trenger er en mini-usb-kabel for å koble opp konsollen til en PC, og litt kompetanse på datamaskinen.

Først trenger du å ha lagret et spill i Super Mario Bros første slot.

Annonse


Når du så har gjort dette må du koble opp NES-boksen til en datamaskin med en mikro-USB-kabel og så må du starte opp NES Classic Edition i “FEL”-modus.

Kopiere over data
Dette gjøres ved holde nede systemets reset-knapp mens du trykke på strømknappen. Når du starter opp trenger du å kjøre et “sunxi-FEL”-grensesnitt på datamaskinen din.

Deretter må du kopiere over NES-boksens interne data til datamaskinen din og legge til og modifisere filene med et program fra hackerne – og det er her du kan legge til dine egne ROM-filer.

Når du har lagt til dine egne spillfiler, må du rekompilere maskinvarekernelen og så flashe maskinvaren på egenhånd.

Risikerer å ødelegge boksen
Hvis du gjør alt dette riktig, får du sett de nye spillene dine på NES Classic-grensesnitt – men hvis du gjør noe feil kan du risikere å ødelegge maskinen totalt.

Denne hacken har bare ute i det fri i litt over en dag, så det er vanskelig å spå om hvor utbredt det blir eller om det finnes noen enklere måte å gjøre det på. Kanskje noen vil finne på et program som gjør alt sammen for deg, kanskje ikke.

Det er i hvert fall ikke kjent hvor stor plassbegrensning det er på den “nye” konsollen – og rekorden hittil er å legge til 30 nye spill i tillegg til de 30 som kommer fra fabrikken.

“Proof of concept”
Under kan du se en “proof of concept”-video, som viser at hacken virker:

Hvis du har lyst på en utfording, kan du lese kildelenken som har mer informasjon om hvordan du hacker NES Classic.

Kilde
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse