Sonys nye Bravia er en OLED-TV med 4K-oppløsning.
Sonys nye Bravia er en OLED-TV med 4K-oppløsning.

Annonse


Sonys nye OLED-TV har et unikt lydsystem

CES 2017 sparkes offisielt i gang i morgen, og tradisjon tro har flere av produktene blitt annonsert i forkant av messen.

OLED-TV med 4K
I natt norsk tid kunne Sony vise frem en ny OLED-TV med 4K-oppløsning, og nå blir det konkurranse på dette markedet. Selskapet har ikke avslørt spesifikasjonene, men uttaler at den nye TV-en «leverer enestående sortnivåer, rike og naturtro farger, dynamisk kontrast, bilde uten uskarphet og en bred innsynsvinkel».

A1E Bravia, som er det offisielle navnet, drives av en brikke kalt 4K HDR Processor X1 Extreme og det er LG Display som står for OLED-panelet. Selskapet er nærmest alene om å produsere panelene i stort format.

Les også: Vær obs hvis du bruker Google TV – Fikk virus på TV-en.

Annonse


Akustisk overflatelyd
Hva gjelder lyd har Sony valgt en interessant metode. Som du kan se fra bilder av TV-en, er det ingen synlige høyttalere. Sony har utviklet en ny lydteknologi de omtaler som «Acoustic Surface» som mer eller mindre innebærer at høyttalerne er en del av skjermen:

«Sony har utviklet en ny lydteknologi kalt Acoustic Surface for å utnytte utformingen som gir mindre baklys. Takket være det geniale designet, gir hele skjermen fyldig lyd som kommer direkte fra skjermen.»

Det gjenstår å se hvor bra dette låter i praksis.

TV-en kommer i størrelser på 55, 65 og 77 tommer. Lansering og pris er ikke kjent.

Nye Sony Bravia har et helt nytt lydsystem.
Nye Sony Bravia har et helt nytt lydsystem. (Ill.: Sony)

Trykk her for å lese mer om avsløringene under CES 2017.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse