Samsung lover svar om hva som forårsakte eksplosjonene av Note 7-telefonen deres i løpet av denne måneden.
Samsung lover svar om hva som forårsakte eksplosjonene av Note 7-telefonen deres i løpet av denne måneden.

Annonse


Note 7-svar kommer denne måneden

Samsungs lange undersøkelse om hva som forårsaket at Galaxy Note 7-mobiler tok fyr er allerede ferdig, og nå lover selskapet å offentliggjøre resulatene i løpet av denne måneden.

I oktober sa selskapet at det undersøkte alle aspekter rundt telefonen, som tilsier at det er en kombinasjon av flere elementer som var årsaken til brannene.

Dyreste tilbakekallingen
Disse brannene, eller eksplosjonene, førte til den dyreste og mest skandalepregede tilbakekallelsen i teknlogihistorien.

Først hadde Samsung is i magen og sa ingenting, før de tilbakekalte telefonene, solgte dem på nytt med nye batterier og til slutt bet i det sure eplet og tilbakekalte alle sammen.

Annonse


For å sørge for at folk faktisk leverer inn telefonene sine, har Samsung i det siste kappet batteriet til tretti prosent og endog nektet nettverkstilgang for å få med seg de siste telefonene som finnes i forbrukernes hender.

Kostet 40 milliarder
Alt dette har kostet Samsung dyrt i både kroner og omdømme. Samsung har advart om om et 5,1 milliarder dollars (omtrent 40 milliarder norske kroner) tap på operasjonsfortjenesten sin over tre kvartaler som følge av tilbakekallingen i oktober 2016, skriver Reuters.

Både investorer og analytikere har i følge Reuters sagt at det er kritisk for Samsung å idenfisere årsaken til brannnene for å genvinne tillit i markedet.

Kilde
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse