Qualcomm ilegges milliardbot av sørkoreanske Fair Trade Commission.
Qualcomm ilegges milliardbot av sørkoreanske Fair Trade Commission.

Annonse


Qualcomm får milliardbot etter brudd på konkurranselovene

Brikkesettprodusenten har blitt bøtelagt med 1,03 milliarder sørkoreanske won, rundt 7,4 milliarder kroner, etter brudd på konkurranselovgivningen i landet.

Brudd på konkurranselovgivningen
Sør-Koreas Fair Trade Commission (KFTC) hevder at Qualcomm har tvunget smarttelefonprodusenter å betale mer royalties enn nødvendig.

Ifølge KFTC førte brikkesettprodusentens unødvendige og omfattende krav for patentlisensiering til at produsentene betale for mye royalties for selskapets brikker. I tillegg mener organet at Qualcomm hindrer konkurrentene tilgang til essensielle standardpatenter og på denne måten konkurrerte på en urettferdig måte med de andre brikkeprodusentene.

Som et resultat av dette blir Qualcomm i lagt den ovennevnte milliardboten.

Annonse


Les også: Qualcomm utfordrer Intel med nytt brikkesett.

Kommer til å anke
Selskapet beskriver avgjørelsen som «enestående», blant annet fordi saken tidligere har vært gjennomgått av KFTC uten at det den gang ble stilt spørsmål ved praksisen.

De omtaler også prosessen som feilaktig og hevder den mangler en sammenhengende teori og bevis. Don Rosenberg i Qualcomm uttaler at han føler at KFTC ignorerer «vinn-vinn-forholdet» Qualcomm har innledet med andre sørkoreanske selskaper og at selskapets gjentakende ønsker om innsyn i prosessen ble nektet under etterforskningen til KFTC.

Qualcomm er tydelige på at de kommer til å anke dommen så fort den foreligger.

 

Kilder:
Qualcomm,
Android Central,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse