AMDs nye Ryzen-prosessor skal takle de store oppgavene - fra tunge spill til VR, og skal kunkurrere med i7-serien til Intel.
AMDs nye Ryzen-prosessor skal takle de store oppgavene - fra tunge spill til VR, og skal kunkurrere med i7-serien til Intel.

Annonse


AMD Ryzen ypper seg mot Intel Core i7

I midten av denne måneden viste AMD frem den nye prosessorfamilien Ryzen. Serien er forventet å sitte i flere stasjonære PC-er det kommende året.

Ypper seg mot Intel
Den spillfokuserte nettsiden Canard PC har testet en utviklerutgave av Ryzen med en klokkehastighet på 3,15 GHz og turbo på 3,3 GHz. Det er under hastigheten på 3,4 GHz som AMD lovet for de beste Ryzen-prosessorene.

På tross av det ypper den seg mot Intels i7-prosessorer i ytelsestestene til Canada PC. Blant annet slår den Core i7-6800K med seks kjerner og er kun slått av i7-6900K med åtte kjerner og en turbohastighet på 3,7 GHz.

«Den kommer farlige nære – for Intel – Core i7-6900K ved å levere ytelse sammenlignbart med Core i7-5960X ved den samme frekvensen», skriver Canada PC.

Annonse


– Sliter med å utnytte flere enn fire kjerner
Når det gjelder ytelse i spill, gjør ikke Ryzen-CPU-en det like godt. Det kanadiske spillnettstedet forklarer det med at prosessoren kjører på en mye lavere frekvens:

«Hvis du syns at resultatene ser skuffende ut på tvers av spillene som er testet, må du huske at prototypen som er testet var en åttekjerner med mye lavere frekvens (spesielt i turbomodus). Spillene er fortsatt veldige sensitive til frekvens og sliter fortsatt med å utnytte flere enn fire kjerner. […] Uansett viser Zen-arkitekturen en effektivitet vi ikke har sett fra AMD på en lang stund.»

Som vanlig lønner det seg å ta disse tidlige ytelsestestene med en klype salt, dog gir de en uansett en liten pekepinn på hva man kan forvente av Ryzen-serien. Flere detaljer kan du lese i kildelenken.

 

Kilde:
Extreme Tech

Annonse