Uber-brukere reagerer på at appen lagrer sporingsdata i bakgrunnen.
Uber-brukere reagerer på at appen lagrer sporingsdata i bakgrunnen.

Annonse


Uber skylder på iOS etter rapporter om at appen sporer brukere i bakgrunnen

Tidligere denne måneden var det flere Uber-brukere som reagerte på at appen hadde brukt posisjonstjenester selv om de ikke hadde brukt den på flere dager.

Endringer i oppdatering
Mashable skriver at dette skjedde etter at Uber gjorde endringer med appen. Tidligere kunne brukerne velge «Never» eller «When using the app» for sporing av plassering – sistnevnte ble endret til «Always» etter en oppdatering.

Ifølge persontransporttjenesten samler de kun inn sporingsdata «fra en Uber-bil blir etterspurt til fem minutter etter at turen er avsluttet, inkludert når appen kjører i bakgrunnen». Dette er for å forbedre opphentinger, kundesørvis og forbedre sikkerheten, hevder Uber.

Les også: Uber parkerer sine selvkjørende biler i California.

Annonse


Skylder på iOS og Maps
På tross av dette er det flere brukere som reagerer på at appen registrerer sporingsdata som om appen ikke har vært i bruk på lang tid.

En talsperson for Uber forteller til TechCrunch at dette problemet skyldes iOS- og Maps-utvidelsen som ble lagt til i september:

«For personer som velger å integrere transportapper med iOS Maps, må sporingsdata bli delt for å etterspørre en bil i Maps-appen. Maps-utvidelser er deaktivert som standard og du kan velge å slå dem på under innstillingene i iOS.»

 

Kilder:
TechCrunch,
Mashable

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse