Elon Musk og SpaceX vil hjelpe oss med å kolonisere Mars, mener journalist og forfatter Stephen Petranek.
Elon Musk og SpaceX vil hjelpe oss med å kolonisere Mars, mener journalist og forfatter Stephen Petranek.

Annonse


– Vi kommer til å bo på Mars om ikke lenge

Journalisten Stephen Petranek har lenge skrevet bøker og artikler om Mars, og nå mener han at koloniseringen av planeten er like rundt hjørnet.

Boken hans, “How we’ll live on Mars,” er nettopp blitt til TV-serie på National Geographic – der de blander dokumentar om Mars-utforskning med science fiction om kolonisering.

– I 2050 vil det være 50 000 mennesker på Mars, sier han i et intervjuv med Washington Post.

Stanset etter Apollo
– Problemet er at vi ikke fortsatte å være en rom-utforskende menneskehet etter Apollo, fortsetter han.

Annonse


– Det var ikke noen spesielt god grunn til å reise til månen. Vi beviste at vi kunne gjøre det, men gjorde ingenting etterpå.

Han mener at vi brukte 150 milliarder på å bygge den internasjonale romstasjonen, og fløy 135 oppdrag med romfergen – men at vi har hatt teknologien til å reise til Mars i over tretti år.

– Hvis vi hadde en fjerdedel av disse pengene, hadde vi hatt en bestående utpost på Mars innen nå – og hadde hatt det en stund allerede.

Men hva skal vi gjøre med Mars, da?
– Det er vitenskapsfolk som tenker at vi burde bruke Mars som en vitenskapelig park, så det er kontroversielt å snakke om terraforming. Men Mars er en tørr og kald stein i rommet med nesten ingen atmosfære. Den har mye vann i is-form. Å si at vi kan gå til mars og rote det til slik vi gjorde med jorden er bare tull. Hvis vi kan gi planeten en atmosfære, varme den opp og å få rennende vann på overflaten vil vi lage en hage ut av en ørken, sier han i intervuvet.

Videre hyller Petranek Elon Musk og SpaceX, som også vil til Mars og for tiden planlegger å lansere en rekke Internett-sattelitter.

Hvis Musk kan redusere konstnadene på telefoni og Internett til folk flest, vil han tjene nok penger til å sende rakett på rakett til Mars med masse folk, mener Petranek.

– Personlig tror jeg folk begynner å se på rommet som ikke bare den neste store villmarken, men også som en økonomisk mulighet for menneskeheten, sier han, og avslutter:

– Det er i menneskehetens interesse å ha en annen planet å gå til.

Kilde
Washington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse