A10-brikken er svært kraftig. Ytelsen i de kommende utgavene vil økes markant.
A10-brikken er svært kraftig. Ytelsen i de kommende utgavene vil økes markant.

Annonse


Så mye kjappere blir de neste iPhone-modellene

I 2017 forventer vi å se nye iPhone-modeller med brikkesettet A11 (Fusion).

7-nanometerprosess
Ifølge rapportene er det selskapet TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) som vil stå for produksjonen av de kommende A-brikkene til Apple. Neste års modell forventes å bli basert på en 10-nanometerprosess. A10 er 16 nanometer.

En overgang til en 10-nanometerprosess betyr mye for ytelsen, men den blir enda bedre når brikkesett basert på 7-nanometerteknologi er på plass. Ifølge TSMC vil det skje i 2018.

Både A12 og A13 forventes å være basert på en 7-nanometerprosess. A13 kan også få ekstra forbedringer foruten hastighet og strømforbruk, avslører brikkesettprodusenten.

Annonse


Avslører planer
Under en konferansesamtale i forbindelse med fremlegging av kvartalstallene, avslørt TSMC-toppsjef Mark Liu følgende planer:

Utviklingen av 7-nanometer blir ferdigstilt i 2017, oppgraderingen av denne vil skje i 2018 og i 2019 er utviklingen av 5-nanometerteknolig ferdigstilt.

Brikkesettprodusenten sier at 7-nanometerprosessen vil gi 40 prosent bedre ytelse og 65 prosent lavere strømforbruk sammenlignet med 16-nanometerteknologi.

 

Kilde:
The Motley Fool