Alienware-sjefen mener at Windows 10-populariteten tar knekken på SteamOS.
Alienware-sjefen mener at Windows 10-populariteten tar knekken på SteamOS.

Annonse


– Windows 10 dreper SteamOS

For to år gjorde SteamOS sitt inntog i spill-PC-markedet, målet var å kapre noen av markedsandelene til dominerende Windows. Slik har det ikke gått.

Windows dominerer
Under et intervju med PC Gamer avslører medgrunnleggeren av Alienware og en av støttespillerne til SteamOS, Frank Azor, at operativsystemet ikke går så godt som de hadde håpet.

Ifølge ham selger de betydelig flere Alienware Alpha-maskiner med Windows enn SteamOS. Noe han tror skyldes det store spillbiblioteket til Windows samtidig som Microsoft nå har et økt spillfokus.

Les også: Nye tall viser at Windows dominerer stort blant Steam-brukerne.

Annonse


Mener at Microsoft har skiftet fokus til det bedre
«Jeg tror landskapet for år siden er veldig annerledes enn det er i dag. Katalysatoren bak Steam Machine-initiativet kom rundt Microsofts avgjørelser med Windows 8, og – hvis du husker det operativsystemet – skiftet det vekk fra spillere. Vi som en industri var bekymret for at vi kom til å miste PC-spillere på Windows-plattformen til andre plattformer der ute, enten det var konsoll, Mac OS X eller Android», sier Azor tl PC Gamer.

Rundt den tiden da spillere fikk opp øynene for konseptet med Steam Machine, ble Windows 10 lansert.

«Valve opplevde noen utsettelser med kontrolleren og mens det skjedde ble Windows 10 lansert. I tror Microsoft lært en viktig lekse – mange verdifulle lekser – med Windows 8 og prøvde å rette på disse med Windows 10. Jeg vil si at det er mer spillerfokusert. Annenhver lansering har fokusert på spillere. Selv om det er ikke er perfekt, er det absolutt forbedret sammenlignet med Windows 8», forteller han til PC Gamer, og legger til:

«Jeg tror behovet for Steam Machine og SteamOS ikke er så stort som det var for to år siden, og det har bidratt til at fremdriften har avtatt. Vi tilbyr fortsatt SteamOS og Steam Machine-plattform med nye versjoner av Alpha – den nye Steam Machine R2 – og selger fortsatt hundrevis, tusenvis av enheter, hver eneste måned. Det er ikke en like stor satsing for oss som det var for to år siden ettersom det ikke lenger er nødvendig. Vi er på et godt sted med Windows», sier Alienware-sjefen til PC Gamer.

Hva tror du? Kan SteamOS konkurrere med Windows blant PC-spillerne, eller er sistnevnte for dominerende?

 

Kilde:
PC Gamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse