Med WiFi-tale kan du ringe som normalt, selv uten basestasjon-dekning.
Med WiFi-tale kan du ringe som normalt, selv uten basestasjon-dekning.

Annonse


Slik får Telenor og Djuice-kunder WiFi-tale på iPhone

I dag lanserte Apple endelig iOS 10.2 etter syv beta-test-versjoner.

Telenor med WiFi-tale
Det åpner også for WiFi-tale på Telenor-nett, inkludert Djuice. Har du enda ikke fått nye operatørinnstillinger besøker du «Innstillinger» -> «Generelt» -> «Om» for å få de nyeste (Telenor 27.1) som må til for å ringe og motta samtaler selv uten tradisjonell base-stasjon-dekning.

Slik fungerer det:

«WiFi Tale tar i bruk muligheten til å sende data over trådløst nettverk ved at lydinformasjonen sendes som datapakker, ikke ulikt hvordan IP-telefoni og Skype-samtaler fungerer. Dette betyr at steder hvor det ikke er mobildekning, men har innlagt fast bredbånd vil du kunne bruke mobilen som normalt så lenge den er tilkoblet det trådløse nettverket.

Dette er også samme teknologi som 4G Tale benytter som gjør at når du beveger deg bort fra det trådøse nettverket, vil mobilen koble over til 4G-nettet, uten at du vil oppleve at samtalen bryter, eller at kvaliteten blir dårligere. Om 4G-dekning ikke er tilgjengelig når du beveger deg bort fra det trådløse nettverket vil samtalen bryte.»